Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tojáslikőr krémes süti

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

20 dkg liszt
20 dkg cukor
1 dl tej
1 dl olaj
3 db tojás

Krém:

150 g joghurt
50 g porcukor
250 g mascarpone
200 ml tojáslikőr

Tetejére:

1 tasak tejszínhab por
1,5 dl tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük 160 fokon.

Elkészítés

A tésztához az alapanyagokat egynemű masszává keverjük robotgéppel. Majd egy nagy tepsibe töltjük, és megsütjük kb. 20 perc alatt. (tűpróba)
Kivesszük a sütőből, és hűlni hagyjuk.
A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A krémhez egy nagy tálban összekeverjük a mascarponét, a joghurtot, a porcukrot, és a tojáslikőrt. Ezután a krémhez hozzáadjuk a zselatint, és a kihűlt piskótára kenjük.
A tejszínhab port a hátulján leírtak szerint a 1,5 dl tejjel elkészítjük, majd a krémre kenjük.

Tálalás

16 személy

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

Ízlés szerint díszíthetjük is.
Tojáslikőr krémes süti Tojáslikőr krémes süti Tojáslikőr krémes süti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!