Barackos-tejfölös sütemény
Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Elkészítés
Elkészítés
Amíg a tészta pihen, addig készítsük el a krémet. A barackot kockázzuk apróra, és szűrőn hagyjuk lecsöpögni.
A pudingporhoz adjuk a cukrot, és a tejjel keverjük csomómentesre, majd főzzük sűrűre. Hagyjuk kihűlni. Keverjük bele a tejfölt, majd a barackkockákat.
A tésztát vegyük ki a hűtőből, osszuk két részre, az egyiket nyújtsuk el lisztezett felületen a tepsink méretére.
Kenjük ki a tepsit (20×33 cm) margarinnal, majd szórjuk meg liszttel.
Terítsük bele a tésztát, szurkáljuk meg egy villával.
Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, óvatosan forgassuk bele a krémbe, és terítsük a tésztára.
Nyújtsuk ki a másik tésztát, és fedjük be vele a krémet.
Előmelegített sütőben 180 fokon 40 perc alatt süssük meg.
Hagyjuk kihűlni, majd a jobb szeletelés érdekében tegyük hűtőbe pár órára, akár egy éjszakára. (Takarjuk le alufóliával, nehogy a tészta megszáradjon.)
Tálalás
Tárolás
Barackos-tejfölös sütemény
Hozzávalók
Krémhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Amíg a tészta pihen, addig készítsük el a krémet. A barackot kockázzuk apróra, és szűrőn hagyjuk lecsöpögni.
A pudingporhoz adjuk a cukrot, és a tejjel keverjük csomómentesre, majd főzzük sűrűre. Hagyjuk kihűlni. Keverjük bele a tejfölt, majd a barackkockákat.
A tésztát vegyük ki a hűtőből, osszuk két részre, az egyiket nyújtsuk el lisztezett felületen a tepsink méretére.
Kenjük ki a tepsit (20×33 cm) margarinnal, majd szórjuk meg liszttel.
Terítsük bele a tésztát, szurkáljuk meg egy villával.
Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, óvatosan forgassuk bele a krémbe, és terítsük a tésztára.
Nyújtsuk ki a másik tésztát, és fedjük be vele a krémet.
Előmelegített sütőben 180 fokon 40 perc alatt süssük meg.
Hagyjuk kihűlni, majd a jobb szeletelés érdekében tegyük hűtőbe pár órára, akár egy éjszakára. (Takarjuk le alufóliával, nehogy a tészta megszáradjon.)
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?