Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós-csokis őzgerinc

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Túrós-csokis őzgerinc

20 dkg liszt
5 dkg cukor
5 dkg margarin
1 db tojássárgája
0,5 dl tej
50 dkg túró
18 dkg cukor
4 db egész tojás
1 db tojásfehérje
1 db citrom reszelt héja
2 ek. búzadara
2 ek. étolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a lisztet összekeverjük a kakaóporral, a sütőporral, és a kristálycukorral. Beletesszük a tojássárgáját, a vajat, és annyi tejet, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Jól összedolgozzuk, majd félretesszük. A töltelékhez a túrót áttörjük, majd összekeverjük a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a tojássárgájával, és a reszelt citromhéjjal.
A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, és a búzadarával együtt a túrós krémhez adjuk. Az őzgerincformát kivajazzuk, lisztezzük. A tésztát akkora téglalappá nyújtjuk, hogy a formába téve még vissza lehessen hajtani. A tésztával kibéleljük a formát, megtöltjük a túrós krémmel, majd a tésztát ráhajtjuk. Előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük. Ha kihűlt, tálcára tesszük, és étcsokoládé tortabevonót olvasztunk rá.
Túrós-csokis őzgerinc

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!