Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pöttyös mézes

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

25 dkg porcukor
1 evőkanál zsír
3 evőkanál méz
4 evőkanál tej
2 tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
60 dkg liszt

Krém:

7 dl tej
2 evőkanál liszt
1 cs. margarin
20 dkg porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Tészta
A liszt kivételével egy fazékba tesszük a hozzávalókat, felmelegítjük. Végül belekeverjük a lisztet. Kiborítjuk a tésztát, átgyúrjuk, majd három részre osztjuk. Egyikbe tetszés szerint kakaóport teszünk. A két fehér lapot egyforma méretűre nyújtjuk, és 200 fokon megsütjük.
A kakaós tésztából kilenc rudat sodrunk, akkorát, mint a tepsi, amiben a lapokat sütöttük. Ezeket a rudakat is megsütjük.
Krém
A tejben simára keverjük a pudingot, lisztet és felfőzzük. Amíg hűl, habosra keverjük a margarint a porcukorral és a vaníliával.
A két masszát összedolgozzuk és a lapokat a következőképpen megtöltjük:
Egy lapot megkenünk sárgabarack lekvárral, rátesszük a krém felét. Ráhelyezzük a kakaós rudakat, finoman belenyomjuk a krémbe. Rásimítjuk a krém másik felét. A második lapot is megkenjük lekvárral és fordítva (lekváros felével lefele) rátesszük a krémre. Tetejét bevonjuk olvasztott csokival. Másnap szeleteljük.

Alternatív elkészítés

Nem olyan macerás, mint amilyennek kinéz :) Nagyon finom, kiadós sütemény.
Pöttyös mézes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
50 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
66 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!