Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zita szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A piskótához:

6 db tojássárgája
6 evőkanál porcukor
6 evőkanál víz
10 dkg darált dió
6 evőkanál liszt
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor
6 db tojásfehérje (kemény habbá verve)

A krémhez:

25 dkg margarin
15 dkg porcukor
rumaroma ízlés szerint
40 dkg gesztenyemassza
1 evőkanál liszt
3 dl tej

A bevonáshoz:

5 dkg fehér csokoládé
3 evőkanál étolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojássárgájákat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet, a kakaóport, a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet és a tojásfehérjék kemény habját. A masszából 180 fokon 2 lapot sütünk.
A margarint a porcukorral, rumaromával habosra keverjük. Kétfelé vesszük, az egyikbe a gesztenyemasszát tesszük és az alsó lapra kenjük.
A vanília pudingport a liszttel, és kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejjel összefőzzük. Ha kihűlt, a margarinos krém másik feléhez adjuk.
Rákenjük a gesztenyekrémre, és befedjük a másik lappal.
A díszítést úgy készítjük el a tetejére, hogy felolvasztjuk a csokikat külön - külön gőz fölött. Az étcsokihoz hozzákeverünk 2 evőkanál étolajat, a fehérhez pedig 1-et. Ezután a piskótalap tetejére rákenjük az étcsokit. Erre egy kiskanál segítségével párhozamos csíkokat csurgatunk a fehér csokiból, majd fogpiszkálóval, merőlegesen széthúzzuk.
Zita szelet Zita szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!