Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Puncsos mézes

zsuzsa56 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3259-zsuzsa56
Puncsos mézes
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Szeletek

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 2 ek. méz
  • 2 ek. tej
  • 5 dkg puha vaj
  • 1 kk. szalalkáli

A krém

a piskóta mártogatásához

  • 2 dl presszókávé
  • 20 dkg babapiskóta

Máz

  • 20 dkg porcukor
  • 3 ek. málnalé, vagy piros színezék
  • 1 tk. citromlé
  • 2 ek. olvasztott vaj
zsuzsa56 zsuzsa56 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból 2 db lapot sütünk 20 x 30-ast. A krémet elkészítjük, míg hűl a tészta. A tejet a pudinggal sűrűre főzzük a fele cukorral, a másik felét a vajjal habosra keverjük, és ha a puding kihűlt a két elegyet összekeverjük krémes állagúvá a rummal együtt. A tésztára kenjük a fele krémet, és a babapiskótákat egyenként mártogatjuk a kávé- rum keverékébe, és sorba rakjuk a krémre. Pont kijön. A tetejére a krém másik felét kenjük, majd ráhelyezzük a második tésztát. Lenyomatjuk, és hűtőbe tesszük, amíg a mázat kikeverjük. A cukrot a színezékkel és a citromlével jól összekeverjük, és végül hozzáadjuk az olvasztott vajat. Elővesszük a hűtőből a sütit, és ráöntjük a mázat, majd kenőkéssel eligazítjuk. Hamar megköt, ezért gyorsan kell dolgozni vele. Hűtőben tartjuk tálalásig, 2 óra múlva fogyasztható.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató