Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Puncsos mézes

zsuzsa56 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3259-zsuzsa56
Puncsos mézes
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Szeletek

Hozzávalók

A krém

a piskóta mártogatásához

  • 2 dl presszókávé
  • 20 dkg babapiskóta

Máz

  • 20 dkg porcukor
  • 3 ek. málnalé, vagy piros színezék
  • 1 tk. citromlé
  • 2 ek. olvasztott vaj
zsuzsa56 zsuzsa56 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból 2 db lapot sütünk 20 x 30-ast. A krémet elkészítjük, míg hűl a tészta. A tejet a pudinggal sűrűre főzzük a fele cukorral, a másik felét a vajjal habosra keverjük, és ha a puding kihűlt a két elegyet összekeverjük krémes állagúvá a rummal együtt. A tésztára kenjük a fele krémet, és a babapiskótákat egyenként mártogatjuk a kávé- rum keverékébe, és sorba rakjuk a krémre. Pont kijön. A tetejére a krém másik felét kenjük, majd ráhelyezzük a második tésztát. Lenyomatjuk, és hűtőbe tesszük, amíg a mázat kikeverjük. A cukrot a színezékkel és a citromlével jól összekeverjük, és végül hozzáadjuk az olvasztott vajat. Elővesszük a hűtőből a sütit, és ráöntjük a mázat, majd kenőkéssel eligazítjuk. Hamar megköt, ezért gyorsan kell dolgozni vele. Hűtőben tartjuk tálalásig, 2 óra múlva fogyasztható.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!