Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliás dunahullám

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

25 dkg porcukor
25 dkg margarin
4 tojás
40 dkg liszt
10 ek. tej
1 ü. magozott meggy

Krém:

4 dl tej
20 dkg margarin
20 dkg porcukor

Tetejére:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A margarint kikeverjük a porcukorral és a tojások sárgájával, hozzákeverjük a lisztet, sütőport, vaníliás cukrot és 8 ek. tejet. Felverjük a tojások fehérjéjét és a masszába forgatjuk.
A tészta felét kikent-kilisztezett, kb. 20×30-as tepsibe öntjük, a másik feléhez hozzákeverjük a kakaót és a maradék 2 ek. tejet, majd a tepsibe öntött tésztára öntjük. A tetejét kirakjuk magozott meggyel, megsütjük. A pudingot megfőzzük a tejjel, ha kihűlt kikavarjuk a margarinnal és a porcukorral. Ha kihűlt a tészta rákenjük a krémet és lecsorgatjuk a megolvasztott tortabevonóval.
Vaníliás dunahullám

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!