Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Babapiskótás mézes krémes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A mézes laphoz:

1 tojás
5 dkg vaj
15 dkg kristálycukor
2 evőkanál méz
5 evőkanál fahéj
40 dkg liszt

A töltelékhez:

6 dl tej
2 csomag Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű vagy csokoládés
20 dkg vaj
20 dkg porcukor

A mártogatáshoz:

1 üvegcse meggyaroma (ízlés szerint, akár el is hagyható)
kb. 2 dl tej
5 cl rum
20 dkg babapiskóta
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojást, a kristálycukrot, a mézet és a tejet 2 percig főzzük, majd a tűzről levéve ráöntjük a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztre. Tésztává dolgozzuk és 2 lapot formálunk belőle és sütőpapíros tepsin világosra sütjük.
A tejet és pudingport a szokásos módon összefőzzük, a vajat és porcukrot jól kikeverjük és a teljesen kihűlt pudinggal összevegyítjük.
Egy tálban összekeverjük a tejet egy kis rummal és a meggyaromával, amibe majd belemártogatjuk a babapiskótákat.
Az egyik lapot megkenjük a krém felével, majd a babapiskótát belemártjuk egyenként a rumos-meggyes aromás tejbe és kirakjuk vele a krémmel megkent lapot. Majd újra a krém következik, és erre a másik mézes lap.
A tetejét áthúzzuk olvasztott csokoládéval, és hűtőbe tesszük. Másnap szeleteljük.
Babapiskótás mézes krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!