Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rigó Jancsi

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

8 tojás
24 dkg cukor
24 dkg liszt
4 evőkanál olaj
csipet só

Krémhez:

500 ml édesített cukrászhab
5-6 evőkanál porcukor
2 evőkanál baracklekvár

Mázhoz:

10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy nagy tepsit sütőpapírral béleljünk ki, keverjük össze a cukrot a tojásokkal, ehhez hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, csipetnyi sót majd keverjük össze, adjuk hozzá az olajat. Keverjük ki simára a masszát. Öntsük a tepsibe és süssük ki készre a piskótát.
Amikor a piskóta kihűlt, vágjuk 2 felé. Az egyik felét tegyük a tepsibe ez lesz az alja, kenjük meg lekvárral, piskóta másik felére tesszük a csokimázat. Olvasszuk meg az olajba tördelt étcsokit és kenjük a piskótára, tegyük a hűtőbe kb. 20 perc után, amikor már a máz megdermedt, vágjuk nagyobb kockákra.
A krémhez robotgéppel verjük fel kemény habbá a tejszínt, közben keverjük bele a zselatin port. Szitáljuk bele a kakaóport és a porcukrot és óvatosan forgassuk össze. Kenjük a krémet az alsó lapra. Simítsuk el minden oldalról, majd fektessük egyenként a tetejére a csokimázas piskóta kockákat. Tálalás előtt tartsuk a hűtőbe néhány órát.

Alternatív elkészítés

A lekvárt el is lehet hagyni belőle.
Rigó Jancsi

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
49 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!