Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Rigó Jancsi

merline receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1434-merline
Rigó Jancsi
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Szeletek , Piskóták

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Mázhoz

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj
merline merline receptje

Elkészítés

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy nagy tepsit sütőpapírral béleljünk ki, keverjük össze a cukrot a tojásokkal, ehhez hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, csipetnyi sót majd keverjük össze, adjuk hozzá az olajat. Keverjük ki simára a masszát. Öntsük a tepsibe és süssük ki készre a piskótát.
Amikor a piskóta kihűlt, vágjuk 2 felé. Az egyik felét tegyük a tepsibe ez lesz az alja, kenjük meg lekvárral, piskóta másik felére tesszük a csokimázat. Olvasszuk meg az olajba tördelt étcsokit és kenjük a piskótára, tegyük a hűtőbe kb. 20 perc után, amikor már a máz megdermedt, vágjuk nagyobb kockákra.
A krémhez robotgéppel verjük fel kemény habbá a tejszínt, közben keverjük bele a zselatin port. Szitáljuk bele a kakaóport és a porcukrot és óvatosan forgassuk össze. Kenjük a krémet az alsó lapra. Simítsuk el minden oldalról, majd fektessük egyenként a tetejére a csokimázas piskóta kockákat. Tálalás előtt tartsuk a hűtőbe néhány órát.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A lekvárt el is lehet hagyni belőle.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!