Rigó Jancsi
Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Mázhoz:
Elkészítés
Elkészítés
Amikor a piskóta kihűlt, vágjuk 2 felé. Az egyik felét tegyük a tepsibe ez lesz az alja, kenjük meg lekvárral, piskóta másik felére tesszük a csokimázat. Olvasszuk meg az olajba tördelt étcsokit és kenjük a piskótára, tegyük a hűtőbe kb. 20 perc után, amikor már a máz megdermedt, vágjuk nagyobb kockákra.
A krémhez robotgéppel verjük fel kemény habbá a tejszínt, közben keverjük bele a zselatin port. Szitáljuk bele a kakaóport és a porcukrot és óvatosan forgassuk össze. Kenjük a krémet az alsó lapra. Simítsuk el minden oldalról, majd fektessük egyenként a tetejére a csokimázas piskóta kockákat. Tálalás előtt tartsuk a hűtőbe néhány órát.
Alternatív elkészítés
Rigó Jancsi
Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Mázhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Amikor a piskóta kihűlt, vágjuk 2 felé. Az egyik felét tegyük a tepsibe ez lesz az alja, kenjük meg lekvárral, piskóta másik felére tesszük a csokimázat. Olvasszuk meg az olajba tördelt étcsokit és kenjük a piskótára, tegyük a hűtőbe kb. 20 perc után, amikor már a máz megdermedt, vágjuk nagyobb kockákra.
A krémhez robotgéppel verjük fel kemény habbá a tejszínt, közben keverjük bele a zselatin port. Szitáljuk bele a kakaóport és a porcukrot és óvatosan forgassuk össze. Kenjük a krémet az alsó lapra. Simítsuk el minden oldalról, majd fektessük egyenként a tetejére a csokimázas piskóta kockákat. Tálalás előtt tartsuk a hűtőbe néhány órát.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?