Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Epres túrókocka

veressandrea receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3052-veressandrea
Epres túrókocka
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Szeletek

Hozzávalók

Tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 1 csipet só (nagy)
  • 1 tk. Dr. Oetker Sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 1 nagyobb tojás
  • 12,5 dkg margarin

Töltelékhez

  • 2 púpos ek. búzadara
  • 40 dkg eper
  • 50 dkg túró
  • 2 egész tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 50 dkg tejföl
  • 2 púpos ek. étkezési keményítő

Tepsi kenéséhez

  • 2 dkg margarin
  • 1 ek. liszt
veressandrea veressandrea receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tészta hozzávalóit egy tálban alaposan összedolgozzuk.
Lisztezett felületen egy közepes méretű (33*20 cm) tepsi méretére nyújtjuk.
A tepsit kikenjük margarinnal, kilisztezzük és belefektetjük a kinyújtott tésztát úgy, hogy legyen egy kis pereme is a tepsi oldalán.
Egy villával szurkáljuk meg.
Az epret alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk.
Ha nagyobb szemek, daraboljuk kisebbre és kicsit csepegtessük le.
A töltelékhez a túrót törjük át (én krumpli törőt használtam, de lehet mixer is) és adjuk hozzá a tojásokat, a tejfölt, a vaníliát, a keményítőt és a porcukrot.
Keverjük jól össze.
A tésztát szórjuk meg egy ek. búzadarával, majd fektessük rá az epreket, majd szórjuk rá a maradék darát.
Szépen öntsük rá a túrós masszát.
Előmelegített sütőben 180 fokon 50 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

Tálalás

Porcukorral meghintve kínáljuk.

Tárolás

Mindenképpen hűtőben ajánlott tárolni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Hagyjuk a tepsiben legalább 15 percet pihenni és nagyon szépen szeletelhető.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!