Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Stollwerck - szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

1 tojás
5 dkg margarin
15 dkg cukor
35 dkg liszt
kb. 0,5 dl tej

Krémhez:

5-6 evőkanál kristálycukor
3,5 dl tej
15 dkg porcukor
5 evőkanál liszt
25 dkg margarin

Tetejére:

Dr. Oetker Dekorcukrok
vagy
3 evőkanál kristálycukor karamellizálva
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojást, a margarint és a cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és annyi tejet, hogy linzerszerű tésztát kapjunk. Jól összedolgozzuk, majd 4 részre osztjuk. Közepes méretű tepsi nagyságúra egyenként kinyújtjuk. A tepsi hátoldalán, előmelegített 180 fokos sütőben kb. 10-10 perc alatt világosra sütjük a lapokat.
A krémhez a kristálycukrot felolvasztjuk, karamellizáljuk, majd felöntjük fél dl felforralt tejjel.
A porcukrot simára keverjük a liszttel, a vaníliás cukorral és a maradék tejjel. Együtt forralni kezdjük, majd hozzávegyítjük a karamellás tejet is. Miután besűrűsödött, langyosra hűtjük. Hozzákeverjük a margarint és azonnal a lapok közé töltjük (a tetejére is ez kerül).
Hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak. Közben elkészítjük a karamellt.
A 3 evőkanál kristálycukrot megolvasztjuk, s mikor halványbarna, vékonyan sütőpapírra simítjuk. Ha teljesen megszilárdult, durvára törjük, és a sütemény tetejére szórjuk, majd felszeleteljük.
Finom és kiadós sütemény!
Stollwerck - szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!