Borzas szilvás lepény
Hozzávalók
linzer tészta:
Kelt tészta:
töltelék:
Elkészítés
Elkészítés
Közben elkészítjük az élesztős tésztát. Az élesztőt felfuttatjuk, és jól kidolgozzuk a többi alapanyaggal együtt. 25-30 percig kelesztjük, majd kinyújtjuk és beletesszük egy kb. 35×40 cm-es tepsibe. Közben, amíg a kinyújtott tészta pihen, kimagozzuk a szilvát és félbevágjuk, majd úgy tesszük a tésztára, hogy a héja legyen alul. Megszórjuk a cukros fahéjjal és a tetejére ráreszeljük a linzertésztát.
170 fokon légkeveréses sütőben megsütjük, 25-30 perc alatt.
Alternatív elkészítés
Meggyel is szoktam készíteni, csak akkor fahéj helyett kakaóport szórok rá!
Borzas szilvás lepény
Hozzávalók
Kelt tészta:
töltelék:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Közben elkészítjük az élesztős tésztát. Az élesztőt felfuttatjuk, és jól kidolgozzuk a többi alapanyaggal együtt. 25-30 percig kelesztjük, majd kinyújtjuk és beletesszük egy kb. 35×40 cm-es tepsibe. Közben, amíg a kinyújtott tészta pihen, kimagozzuk a szilvát és félbevágjuk, majd úgy tesszük a tésztára, hogy a héja legyen alul. Megszórjuk a cukros fahéjjal és a tetejére ráreszeljük a linzertésztát.
170 fokon légkeveréses sütőben megsütjük, 25-30 perc alatt.
Alternatív elkészítés
Meggyel is szoktam készíteni, csak akkor fahéj helyett kakaóport szórok rá!
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?