Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Almás krémes

burgereva receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3000-burgereva
Almás krémes
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények , Leveles tészták
Másodlagos kategória: Szeletek , Egyéb leveles tészták

Hozzávalók

  • Kereskedelemben kapható mélyhűtött leveles tészta
  • 1 kg nyári hullóalma
  • 1 evőkanál vaj
  • 10 dkg dió
  • 1 tasak tejszínhabpor
  • ízlés szerint cukor vagy cukorpótló
  • vanília esszencia
  • őrölt fahéj
burgereva burgereva receptje

Elkészítés

Előkészítés

A diót serpenyőben megpirítjuk, majd durvára vágjuk vagy őröljük.
A tejszínhabport az utasítás szerint kiverjük.

A tésztából 2 lapot sütünk.
Az almákat meghámozzuk, kockára vágjuk és a vajban lassú tűzön megdinszteljük. Amikor megpuhult az alma, botmixerrel összeturmixoljuk.
Az almapépet hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a diót, őrölt fahéjat, vaníliaeszencet és a tejszínhabot.
Az első lapra rákenjük az almakrémet, a második lapot kockára vágjuk, és úgy helyezzük a krémre. Lehet díszíteni, de elmaradhat.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Lehet akármilyen almát használni, de a nyári hullóalma most nagyon olcsó és kellemes savanykás íze van, amitől nem édes a tészta.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!