Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Puncsos kocka

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótalaphoz:

4 db tojás
20 dkg cukor
0,5 dl olaj
1,5 dl tej
24 dkg liszt

Krémhez:

1,5 dl víz
3 dl hulala

Töltelékhez:

1-1,5 kg sütiszéle, maradék süti
2 evőkanál rumaroma

a lap megkenéséhez:

lekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótához a tojásfehérjét 8 dkg cukorral habbá verjük. Majd a tojássárgát a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot. Egy 35cm ×40 cm-es tepsin sütünk egy lapot.
A töltelékhez a sütiszéleket meglocsoljuk a rumaromával és összegyúrjuk, ha nagyon száraz, akkor meglocsolhatjuk egy kevés vízzel.
A krémhez a pudingport elkeverjük a vízzel és hozzáadjuk a felvert hulalából egy keveset. A többit félretesszük a díszítéshez.
A kész lapot elvágjuk ketté. Az alsó lapot megkenjük lekvárral, erre tesszük a tölteléket. Majd befedjük a másik darab lappal. Megkenjük a krémmel. Hűtőbe tesszük. Ha lehűlt felszeleteljük és szeletenként díszítjük a maradék felvert hulalával.

Tálalás

18 db

Tárolás

Hűtőben.
Puncsos kocka Puncsos kocka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!