Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csíkos sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

első lap:

1,5 dl tejföl
1 tojás
1 kk. szódabikarbóna
5 ek. liszt
5 ek. kristálycukor
5 ek. darált mák

második lap:

1,5 dl tejföl
1 tojás
1 kk. szódabikarbóna
5 ek. liszt
5 ek. kristálycukor
2-3 ek. tej

harmadik lap:

1,5 dl tejföl
1 tojás
1 kk. szódabikarbóna
5 ek. liszt
5 ek. kristálycukor
5 ek. darált dió

krém:

1 l tej
8 ek. búzadara
25 dkg Rama
25 dkg porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához valókat külön-külön jól kikeverjük és 22*37 cm-es tepsiben megsütjük a 3 lapot.
A krémhez a darát a tejben 3-4 percig főzzük, majd fedő alatt hagyjuk megszilárdulni. Közben a margarint habosra keverjük a porcukorral és a már jól lehűtött grízt is apránként hozzáadagoljuk.
A lapokat a krémmel összeállítjuk (a csokis legyen középen), a tetejét is bevonjuk, reszelt csokoládéval díszítjük.

Tálalás

Keskenyebb csíkokra szeleteljük. 36 db.
Csíkos sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!