Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Puncsos szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kakaós laphoz:

6 db tojás
30 dkg cukor
33 dkg liszt
0,5 dl olaj
2 dl tej

Krémhez:

1 csomag puncspuding
4 dl tej
15 dkg cukor
15 dkg margarin

Bevonáshoz:

Fehér tortabevonó

Díszítéshez:

fondant
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A kakaós laphoz a tojásfehérjét 12 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk. Majd hozzáadjuk a sütőporos, kakaóporos lisztet, végül a fehérjehabot.
30×40 cm-es tepsiben megsütjük.
Ha teljesen kihűlt félbevágjuk és megtöltjük a krémmel.
A krémhez a pudingport a tejben a cukorral megfőzzük, majd ha kihűlt kikeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint.
A megtöltött sütit hűtőbe tesszük 3-4 órára, majd bevonjuk az olajjal felolvasztott csokival. Felszeleteljük és szeletenként díszítjük fehér csokival. Fondantból pici golyókat készítettem és ezzel díszítettem még.

Tálalás

Kb. 55 kicsi kocka.

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

Díszíthetjük cukorral, fondant helyett.
Puncsos szelet Puncsos szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
56 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!