Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Vatta tészta

MARCSULA receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9097-marcsula
Vatta tészta
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Szeletek

Hozzávalók

Tészta

  • 9 tojásfehérje
  • 21 dkg cukor
  • 6 tojássárgája
  • 4 csomag puncs pudingpor

Krém

Máz

MARCSULA MARCSULA receptje

Elkészítés

Előkészítés

Normál tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük.

Tészta:
A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot tovább verjük, majd hozzáadjuk a sárgákat és végül lazán belekeverjük a puding porokat. Sütőpapírral bélelt normál tepsiben, előmelegített sütőben 180 fokon 18-20 perc alatt megsütjük, mint a piskótát.
Krém:
A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot és a tojássárgákat, majd a rumot. Jól összedolgozzuk és a kihűlt tészta tetejére kenjük.
Máz:
A kakaót a cukorral összekeverjük, hozzáadjuk a vizet és felforraljuk, jó sűrűre főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a vajat és elkeverjük, majd a tészta tetejére kenjük. Hűtőbe tesszük 2-3 óra múlva szeletelhető!

Javaslatok, alternatív elkészítés

Nagyon finom, szép magas lesz a tészta és nagyon könnyű.
Bármilyen ízű pudinggal elkészíthető.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!