Vatta tészta
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Máz:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot tovább verjük, majd hozzáadjuk a sárgákat és végül lazán belekeverjük a puding porokat. Sütőpapírral bélelt normál tepsiben, előmelegített sütőben 180 fokon 18-20 perc alatt megsütjük, mint a piskótát.
Krém:
A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot és a tojássárgákat, majd a rumot. Jól összedolgozzuk és a kihűlt tészta tetejére kenjük.
Máz:
A kakaót a cukorral összekeverjük, hozzáadjuk a vizet és felforraljuk, jó sűrűre főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a vajat és elkeverjük, majd a tészta tetejére kenjük. Hűtőbe tesszük 2-3 óra múlva szeletelhető!
Alternatív elkészítés
Bármilyen ízű pudinggal elkészíthető.
Vatta tészta
Hozzávalók
Tészta:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot tovább verjük, majd hozzáadjuk a sárgákat és végül lazán belekeverjük a puding porokat. Sütőpapírral bélelt normál tepsiben, előmelegített sütőben 180 fokon 18-20 perc alatt megsütjük, mint a piskótát.
Krém:
A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot és a tojássárgákat, majd a rumot. Jól összedolgozzuk és a kihűlt tészta tetejére kenjük.
Máz:
A kakaót a cukorral összekeverjük, hozzáadjuk a vizet és felforraljuk, jó sűrűre főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a vajat és elkeverjük, majd a tészta tetejére kenjük. Hűtőbe tesszük 2-3 óra múlva szeletelhető!
Alternatív elkészítés
Bármilyen ízű pudinggal elkészíthető.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?