Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kjievi krémes

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A linzer lapokhoz:

40 dkg liszt
15 dkg cukor
20 dkg margarin
4 tojássárgája
2-3 ek. tejföl

A lapok tetejére:

4 tojásfehérje
15 dkg cukor
25 dkg dió

A krémhez:

0,5 l tej
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A linzerlapokhoz való anyagokból tésztát gyúrunk és 3 részre osztjuk. A dióbelet ledaráljuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a darált diót.
Az első cipót elnyújtjuk, lisztezett sütőlemezre tesszük és rákenjük a diós hab 1/3 át. 180 C-on 16-18 percig sütjük. A másik két cipóval is így járunk el.
Amíg a lapok sülnek a pudingot megfőzzük a tejben, a margarint pedig habosra keverjük a cukorral. A pudingot gyakran átkeverve hűtjük ki és kanalanként adagolva a margarinhoz, elkészítjük a krémet.
A lapokat a krémmel megtöltjük.
Szépen szeletelni csak másnap lehet, mert a tésztának puhulnia kell.

Tálalás

30-40 szelet.

Tárolás

Jól záródó dobozban hűtve tároljuk.
Kjievi krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!