Pink-puncs szelet
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Csoki öntet:
Elkészítés
Előkészítés
A tojásokat kettéválasztjuk.
Elkészítés
A tojásfehérjét a cukor felével (15 dkg) kemény habnak verem. A sárgáját a másik fele cukorral (15 dkg) fehéredésig verem. Utána a sárgájához felváltva adagolom a sütőporos lisztet, és a vizet, végül a rumaromát. Aztán a keményre vert tojáshabot óvatosan belekeverem, majd kettéválasztom a tésztát.
Felébe kerül a kakaópor, felébe az ételfesték.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm a rózsaszín masszát, rá pedig a kakaósat elegyengetem, tűpróbáig sütöm.
Krém:
A hideg tejben csomómentesre keverem a sütőporokat, majd elkezdem főzni míg be nem sűrűsödik, megvárom míg kihűl.
A cukrot a vajjal habosra keverem, majd a pudingos masszával összekeverem és beleteszem a rumaromát is. A tésztára kenem a krémet.
Csoki öntet:
A 2 csokit pici tejben megolvasztom, belekeverem a rumaromát és még melegen a süti tetejére csurgatom.
Tálalás
Tárolás
Pink-puncs szelet
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Csoki öntet:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A tojásokat kettéválasztjuk.
Elkészítés
A tojásfehérjét a cukor felével (15 dkg) kemény habnak verem. A sárgáját a másik fele cukorral (15 dkg) fehéredésig verem. Utána a sárgájához felváltva adagolom a sütőporos lisztet, és a vizet, végül a rumaromát. Aztán a keményre vert tojáshabot óvatosan belekeverem, majd kettéválasztom a tésztát.
Felébe kerül a kakaópor, felébe az ételfesték.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm a rózsaszín masszát, rá pedig a kakaósat elegyengetem, tűpróbáig sütöm.
Krém:
A hideg tejben csomómentesre keverem a sütőporokat, majd elkezdem főzni míg be nem sűrűsödik, megvárom míg kihűl.
A cukrot a vajjal habosra keverem, majd a pudingos masszával összekeverem és beleteszem a rumaromát is. A tésztára kenem a krémet.
Csoki öntet:
A 2 csokit pici tejben megolvasztom, belekeverem a rumaromát és még melegen a süti tetejére csurgatom.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?