Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eszterházy szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Diós laphoz:

6 db tojás
30 dkg cukor
15 dkg dió
30 dkg liszt
pici fahéj
0,5 dl olaj
1,5 dl tej

Krémhez:

3 db tojás
4 dl tej
15 dkg cukor
30 dkg margarin

Díszítéshez:

olaj
Fehér tortabevonó
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A laphoz a tojásfehérjéket a 10 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk. Hozzáadjuk a liszttel elkevert fahéjat, sütőport. Végül belekeverjük a fehérjehabot is. 35×40 cm-es papírral bélelt tepsiben megsütjük.
A krémhez a pudingport kevés tejjel és a tojásokkal kikeverjük, a többi tejet a cukorral felforraljuk, és sűrűre főzzük a tojásos keverékkel. Ha kihűlt kikeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint.
A lapot elvágjuk félbe és megtöltjük a krémmel.
Betesszük a hűtőbe 3-4 órára. Ezután bevonjuk az olajjal megolvasztott csokival. És a fehércsokival megcsíkozzuk. Majd egy fogpiszkáló segítségével keresztirányban meghúzkodjuk. Egyszer felfelé egyszer lefelé. Ha a csoki megdermed, felszeleteljük.

Tálalás

50 kis szelet.

Tárolás

Hűtőben.
Eszterházy szelet Eszterházy szelet Eszterházy szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!