Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Eszterházy szelet

niko13 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/10124-niko13
Eszterházy szelet
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Szeletek , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

Diós laphoz

  • 6 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • 15 dkg dió
  • 30 dkg liszt
  • pici fahéj
  • 10 g Dr. Oetker Sütőpor
  • 0,5 dl olaj
  • 1,5 dl tej

Krémhez

Díszítéshez

niko13 niko13 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A laphoz a tojásfehérjéket a 10 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk. Hozzáadjuk a liszttel elkevert fahéjat, sütőport. Végül belekeverjük a fehérjehabot is. 35×40 cm-es papírral bélelt tepsiben megsütjük.
A krémhez a pudingport kevés tejjel és a tojásokkal kikeverjük, a többi tejet a cukorral felforraljuk, és sűrűre főzzük a tojásos keverékkel. Ha kihűlt kikeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint.
A lapot elvágjuk félbe és megtöltjük a krémmel.
Betesszük a hűtőbe 3-4 órára. Ezután bevonjuk az olajjal megolvasztott csokival. És a fehércsokival megcsíkozzuk. Majd egy fogpiszkáló segítségével keresztirányban meghúzkodjuk. Egyszer felfelé egyszer lefelé. Ha a csoki megdermed, felszeleteljük.

Tálalás

50 kis szelet.

Tárolás

Hűtőben.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!