Almás krémes
Hozzávalók
Piskótához:
Krémhez:
Díszítés:
Elkészítés
Elkészítés
Az almákat meghámozzuk, felszeleteljük és kis kockákra vágjuk. Kevés víz kíséretében feltesszük főni, majd rászórunk 2 csomag vaníliás cukrot, 1/2 kk. fahéjat és a 4 ek. cukrot. Összesen 5 percig főzzük, majd leszűrjük, nem kell teljesen cseppmentesre! Hagyjuk kihűlni!
Amikor kihűlt az alma, elkészítjük a házi krémes krém port. 1 csomaggal a tálba öntjük, 8 dl hideg tej kíséretében, majd robotgéppel 3-5 percig magasabb fokozaton keverjük! Az így elkészült krém felét belekeverjük az almához, alaposan elkeverjük!
A 3 dl hideg habtejszínt 1 csomag habfix-szel kemény habbá verjük.
Összeállítás: a kihűlt piskótát visszahelyeztük a tepsibe. Erre kenjük az almás krémet, erre jön a maradék krém! Habzsákba töltjük a tejszínhabot és ezzel díszítjük ízlés szerint a tetejét!
Pár órára hűtőbe tesszük, majd szépen szeletelve tálaljuk.
Alternatív elkészítés
Almás krémes
Hozzávalók
Krémhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Az almákat meghámozzuk, felszeleteljük és kis kockákra vágjuk. Kevés víz kíséretében feltesszük főni, majd rászórunk 2 csomag vaníliás cukrot, 1/2 kk. fahéjat és a 4 ek. cukrot. Összesen 5 percig főzzük, majd leszűrjük, nem kell teljesen cseppmentesre! Hagyjuk kihűlni!
Amikor kihűlt az alma, elkészítjük a házi krémes krém port. 1 csomaggal a tálba öntjük, 8 dl hideg tej kíséretében, majd robotgéppel 3-5 percig magasabb fokozaton keverjük! Az így elkészült krém felét belekeverjük az almához, alaposan elkeverjük!
A 3 dl hideg habtejszínt 1 csomag habfix-szel kemény habbá verjük.
Összeállítás: a kihűlt piskótát visszahelyeztük a tepsibe. Erre kenjük az almás krémet, erre jön a maradék krém! Habzsákba töltjük a tejszínhabot és ezzel díszítjük ízlés szerint a tetejét!
Pár órára hűtőbe tesszük, majd szépen szeletelve tálaljuk.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?