Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás krémes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótához:

3 tojás
3 ek. cukor
3 ek. liszt
1 csipet só
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor

Krémhez:

800 ml hideg tej
60 dkg alma
1/2 kk. fahéj
4 ek. cukor

Díszítés:

3 dl hideg habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. Közben a tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, majd beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A kemény habot adagonként óvatosan belekeverjük a sárgájás lisztes keverékbe, majd sütőpapíros tepsiben 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük! Tűpróbával ellenőrizzük. Amikor megsült rácsra tesszük hűlni, majd óvatosan lehúzzuk róla a papírt és visszatesszük a tepsibe!
Az almákat meghámozzuk, felszeleteljük és kis kockákra vágjuk. Kevés víz kíséretében feltesszük főni, majd rászórunk 2 csomag vaníliás cukrot, 1/2 kk. fahéjat és a 4 ek. cukrot. Összesen 5 percig főzzük, majd leszűrjük, nem kell teljesen cseppmentesre! Hagyjuk kihűlni!
Amikor kihűlt az alma, elkészítjük a házi krémes krém port. 1 csomaggal a tálba öntjük, 8 dl hideg tej kíséretében, majd robotgéppel 3-5 percig magasabb fokozaton keverjük! Az így elkészült krém felét belekeverjük az almához, alaposan elkeverjük!
A 3 dl hideg habtejszínt 1 csomag habfix-szel kemény habbá verjük.
Összeállítás: a kihűlt piskótát visszahelyeztük a tepsibe. Erre kenjük az almás krémet, erre jön a maradék krém! Habzsákba töltjük a tejszínhabot és ezzel díszítjük ízlés szerint a tetejét!
Pár órára hűtőbe tesszük, majd szépen szeletelve tálaljuk.

Alternatív elkészítés

Az én tepsim kb. 20 x 30 cm!
Almás krémes Almás krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!