Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Különleges gesztenyés krémes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A piskótához:

4 db tojás
4 ek. liszt
1 ek. víz
csipet só
1 tk. sütőpor
4 ek. cukor
1 citrom reszelt héja

A szirupos lekvárhoz:

4 ek. barnacukor
1 mk. őrölt kardamom
1 narancs
1 lime citrom
2 db mandarin

Ez készül belőle:

20 dkg kardamomos citrusos szirup, vagy lekvár

Töltelék:

25 dkg geszetenye massza
25 dkg mascarpone sajtkrém
kb. 2 dl tej
2 ek. porcukor

A tetejére:

10 dkg tortabevonó étcsokoládé

Ezenkívül:

Egy hosszúkás sütőforma
zsírpapír
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskóta hozzávalóiból egy sütőtepsi nagyságú piskótát sütünk, majd a papírt lehúzzuk az aljáról, és egyforma 3 hosszúkás lapot vágunk belőle. Akkora legyen, mint a sütőforma. 23 x 12 cm ebben az esetben.
A kardamomos zseléhez kell 1 mk. őrölt kardamom mag, 1 db narancs, és 2 db mandarin, 1 zöld citrom kicsavart leve, 4 ek. barna nádcukor. Előző nap sűrűre főzzük, s csak másnap használjuk fel. Ezalatt az idő alatt besűrűsödik, és nagyon finom kenhető anyag lesz. A sütőformát kibéleljük egy hosszúkás két szélén lelógó zsírpapírcsíkkal, és ebbe helyezzük az egyik lapot. Megkenjük a lekvárral, és ráhelyezzük a másik lapot. A krémsajtot a gesztenye masszával, 2 ek. porcukorral jól kikeverjük krémessé, és azt is rákenjük a szintén lekvárral megkent lapra. Ezután a krémes krémet a tejjel felverjük kemény habbá, majd a gesztenyére halmozzuk, és szépen eligazítjuk. Erre megint egy lap következik. Befedjük, illetve ráhajtjuk a zsírpapírt, és a hűtőbe tesszük dermedni. Közben a csokoládét gőz felett némi olajjal simára olvasszuk. A süteményt a papírcsík lelógó részénél fogva kiemeljük, és átfordítjuk a másik oldala lesz a teteje. Tálcára helyezzük, s megkenjük a csokoládéval. A hűtőbe tesszük dermedésig. Úgy szeleteljük fel vizes, éles késsel, mint a tortát.

Alternatív elkészítés

Csodás ízharmóniát sikerült létrehoznom.Talán bonyolultnak tűnik, de nem az. Igazi ünnepi csemege.
Különleges gesztenyés krémes Különleges gesztenyés krémes Különleges gesztenyés krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
55 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!