Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Havasi gyopár

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Barna tészta:

15 dkg liszt
5 dkg margarin
7 dkg cukor
fél kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 evőkanál tejföl

Fehér tészta:

50 dkg liszt
20 dkg margarin
25 dkg cukor
1 tojás
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
3-4 evőkanál tejföl

Krém:

6 dl tej
25 dkg Rama (vajas íz)
5 evőkanál porcukor
2 dl tejszín
15 dkg vágott dió
30-35 dkg házi baracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
A diót összevágjuk. Én zacskóba teszem és a sodrófával összetöröm.

Elkészítés

A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk és mélyhűtőbe tesszük.
A fehér tészta hozzávalóit is összegyúrjuk. 3 cipóra osztjuk. A cipókat egyenként kisodorjuk, sütőpapírral bélelt gáztepsibe tesszük. Megkenjük lekvárral, majd megszórjuk a dió 1/3 részével és ráreszeljük a barna tészta 1/3 részét. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Mindhárom lapot így elkészítjük.
A Házi krémes krémet elkészítjük a tejjel. A tejszínt felverjük, hozzáadjuk a zselatin fixet és belekeverjük a házi krémes krémbe. A Rama vajas ízt a porcukorral és vaníliával habosra keverjük és hozzákeverjük a tejszínes krémhez.
A kihűlt lapokat megkenjük a krémmel és hűtőbe tesszük egy éjszakára. Szeleteljük, megszórhatjuk porcukorral tálalás előtt.

Tálalás

Jó kiadós és nagyon finom vendégváró sütemény.
Havasi gyopár Havasi gyopár

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!