Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Havasi gyopár

MARCSULA receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9097-marcsula
Havasi gyopár
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Szeletek

Hozzávalók

Barna tészta

Fehér tészta

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 25 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
  • 3-4 evőkanál tejföl

Krém

MARCSULA MARCSULA receptje

Elkészítés

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
A diót összevágjuk. Én zacskóba teszem és a sodrófával összetöröm.

A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk és mélyhűtőbe tesszük.
A fehér tészta hozzávalóit is összegyúrjuk. 3 cipóra osztjuk. A cipókat egyenként kisodorjuk, sütőpapírral bélelt gáztepsibe tesszük. Megkenjük lekvárral, majd megszórjuk a dió 1/3 részével és ráreszeljük a barna tészta 1/3 részét. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Mindhárom lapot így elkészítjük.
A Házi krémes krémet elkészítjük a tejjel. A tejszínt felverjük, hozzáadjuk a zselatin fixet és belekeverjük a házi krémes krémbe. A Rama vajas ízt a porcukorral és vaníliával habosra keverjük és hozzákeverjük a tejszínes krémhez.
A kihűlt lapokat megkenjük a krémmel és hűtőbe tesszük egy éjszakára. Szeleteljük, megszórhatjuk porcukorral tálalás előtt.

Tálalás

Jó kiadós és nagyon finom vendégváró sütemény.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!