Havasi gyopár
Hozzávalók
Barna tészta:
Fehér tészta:
Krém:
Elkészítés
Előkészítés
A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
A diót összevágjuk. Én zacskóba teszem és a sodrófával összetöröm.
Elkészítés
A fehér tészta hozzávalóit is összegyúrjuk. 3 cipóra osztjuk. A cipókat egyenként kisodorjuk, sütőpapírral bélelt gáztepsibe tesszük. Megkenjük lekvárral, majd megszórjuk a dió 1/3 részével és ráreszeljük a barna tészta 1/3 részét. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Mindhárom lapot így elkészítjük.
A Házi krémes krémet elkészítjük a tejjel. A tejszínt felverjük, hozzáadjuk a zselatin fixet és belekeverjük a házi krémes krémbe. A Rama vajas ízt a porcukorral és vaníliával habosra keverjük és hozzákeverjük a tejszínes krémhez.
A kihűlt lapokat megkenjük a krémmel és hűtőbe tesszük egy éjszakára. Szeleteljük, megszórhatjuk porcukorral tálalás előtt.
Tálalás
Havasi gyopár
Hozzávalók
Barna tészta:
Fehér tészta:
Krém:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
A diót összevágjuk. Én zacskóba teszem és a sodrófával összetöröm.
Elkészítés
A fehér tészta hozzávalóit is összegyúrjuk. 3 cipóra osztjuk. A cipókat egyenként kisodorjuk, sütőpapírral bélelt gáztepsibe tesszük. Megkenjük lekvárral, majd megszórjuk a dió 1/3 részével és ráreszeljük a barna tészta 1/3 részét. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Mindhárom lapot így elkészítjük.
A Házi krémes krémet elkészítjük a tejjel. A tejszínt felverjük, hozzáadjuk a zselatin fixet és belekeverjük a házi krémes krémbe. A Rama vajas ízt a porcukorral és vaníliával habosra keverjük és hozzákeverjük a tejszínes krémhez.
A kihűlt lapokat megkenjük a krémmel és hűtőbe tesszük egy éjszakára. Szeleteljük, megszórhatjuk porcukorral tálalás előtt.
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?