Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Dupla krémes-meggyes süti

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

18 dkg margarin
8 db tojássárgája
30 dkg cukor
3,5 dl tej
45 dkg liszt
70 dkg meggybefőtt (2 üveg lecsöpögtetett meggy)

Meggykrém:

8 dl meggylé (a meggybefőtt leszűrt leve)
2 tasak puncs pudingpor
10 csepp rumaroma
5 ek. cukor

Sárga krém:

400 ml tej

Hab:

6 db tojásfehérje
20 dkg cukor
1 ek. citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A meggybefőtt levét leszűrjük, félre tesszük.

Elkészítés

Tészta:
A tojásokat ketté választjuk, a vajat a cukorral habosra verjük. Utána belekeverjük a tojássárgákat is. A tejet és a sütőporos lisztet felváltva keverjük hozzá (pici citromhéjat is reszelhetünk bele) majd belekeverjük a kakaót is. Kipapírozott tepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőben kb. 20-25 percet sütjük, majd kivesszük, hagyjuk kihűlni. Vízszintesen elvágjuk a tésztát.
Meggykrém:
A leszűrt meggylevet, ha nincs meg 8 dl, akkor vízzel kiegészítjük. Még hidegen elkeverjük benne a pudingporokat csomómentesre, majd addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Belekeverjük a cukrot és a rumaromát, és hagyjuk kihűlni. Ezt a krémet rákenjük az alsó tésztára.
Sárga krém:
A krémes port kikeverjük a tejjel.
Hab:
A tojásfehérjéket a cukorral, citromlével kemény habnak felverjük, gőz fölött. Picit hagyjuk hűlni. Ennek a habnak kb. a felét belekeverjük a sárga krémbe, jól elkeverjük, és ezt kenjük a meggykrémre. Rárakjuk a meggyszemeket. Beborítjuk a tészta tetejével, erre kenjük a hab másik felét. A tetejét lehet díszíteni meggyekkel. Szeletelés előtt mindenképp tegyük hűtőbe!

Tálalás

Nagy gáztepsi kb. 12 fő.

Tárolás

Hűtőbe tegyük pár órára, de még jobb, ha másnap szeleteljük, vizes késsel.
Dupla krémes-meggyes süti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!