Dupla krémes-meggyes süti
Hozzávalók
Tészta:
Meggykrém:
Sárga krém:
Hab:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A tojásokat ketté választjuk, a vajat a cukorral habosra verjük. Utána belekeverjük a tojássárgákat is. A tejet és a sütőporos lisztet felváltva keverjük hozzá (pici citromhéjat is reszelhetünk bele) majd belekeverjük a kakaót is. Kipapírozott tepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőben kb. 20-25 percet sütjük, majd kivesszük, hagyjuk kihűlni. Vízszintesen elvágjuk a tésztát.
Meggykrém:
A leszűrt meggylevet, ha nincs meg 8 dl, akkor vízzel kiegészítjük. Még hidegen elkeverjük benne a pudingporokat csomómentesre, majd addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Belekeverjük a cukrot és a rumaromát, és hagyjuk kihűlni. Ezt a krémet rákenjük az alsó tésztára.
Sárga krém:
A krémes port kikeverjük a tejjel.
Hab:
A tojásfehérjéket a cukorral, citromlével kemény habnak felverjük, gőz fölött. Picit hagyjuk hűlni. Ennek a habnak kb. a felét belekeverjük a sárga krémbe, jól elkeverjük, és ezt kenjük a meggykrémre. Rárakjuk a meggyszemeket. Beborítjuk a tészta tetejével, erre kenjük a hab másik felét. A tetejét lehet díszíteni meggyekkel. Szeletelés előtt mindenképp tegyük hűtőbe!
Tálalás
Tárolás
Dupla krémes-meggyes süti
Hozzávalók
Tészta:
Meggykrém:
Hab:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A tojásokat ketté választjuk, a vajat a cukorral habosra verjük. Utána belekeverjük a tojássárgákat is. A tejet és a sütőporos lisztet felváltva keverjük hozzá (pici citromhéjat is reszelhetünk bele) majd belekeverjük a kakaót is. Kipapírozott tepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőben kb. 20-25 percet sütjük, majd kivesszük, hagyjuk kihűlni. Vízszintesen elvágjuk a tésztát.
Meggykrém:
A leszűrt meggylevet, ha nincs meg 8 dl, akkor vízzel kiegészítjük. Még hidegen elkeverjük benne a pudingporokat csomómentesre, majd addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Belekeverjük a cukrot és a rumaromát, és hagyjuk kihűlni. Ezt a krémet rákenjük az alsó tésztára.
Sárga krém:
A krémes port kikeverjük a tejjel.
Hab:
A tojásfehérjéket a cukorral, citromlével kemény habnak felverjük, gőz fölött. Picit hagyjuk hűlni. Ennek a habnak kb. a felét belekeverjük a sárga krémbe, jól elkeverjük, és ezt kenjük a meggykrémre. Rárakjuk a meggyszemeket. Beborítjuk a tészta tetejével, erre kenjük a hab másik felét. A tetejét lehet díszíteni meggyekkel. Szeletelés előtt mindenképp tegyük hűtőbe!
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?