Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barackos-diós krémes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

tésztához:

5 tojás
25 dkg cukor
28 dkg liszt
8 dkg darált dió
1 csipet só
15 evőkanál víz
2 csipet reszelt citromhéj

krém:

7,5 dl tej
1 db barack konzerv (apróra vágva)
reszelt citromhéj

tetejére:

2,5-3 dl cukrászhab (habnak verve)
barack darabok
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A barackokat lecsöpögtetjük apróra aprítjuk (nem pépesre).

Elkészítés

A tojások sárgáját 10 dkg cukorral keverjük habosra, adjuk hozzá a vizet, darált diót, és a sütőporral valamint a sóval elkevert lisztet. A tojásfehérjét 15 dkg cukorral verjük habbá, és óvatosan keverjük a masszához. Előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsiben, közepes hőfokon süssük meg a piskótát. Végezzünk tűpróbát.
A krémes port 7,5 dl tejjel keverjük ki, majd keverjük hozzá az aprított barackot. (tegyünk félre a díszítéshez egy kevés barackot)
Ezt kenjük rá a kihűlt tésztára.
A cukrászhabot verjük keményre, kenjük a süti tetejére, díszítsük barackkal.
Tegyük hűtőbe, pár órára szeletelés előtt.

Tálalás

Nagy gáztepsi méret.

Tárolás

Tegyük hűtőbe, másnap is nagyon finom.
Barackos-diós krémes Barackos-diós krémes Barackos-diós krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!