Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejszínes párizsis szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kakaós laphoz:

5 db tojás
25 dkg cukor
1,5 dl tej
0,5 dl olaj
28 dkg liszt

Krémhez:

2 dl tejszín
20 dkg cukor
5 dkg margarin
2,5 dl hulala

Díszítéshez:

2,5 dl hulala
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A párizsikrémet előző nap is megfőzhetjük.

Elkészítés

A tojásfehérjét 10 kg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat a többi cukorral a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos, kakaóporos lisztet. Jól kikeverjük, végül hozzáadjuk a fehérjehabot. Kb. 27×27 cm-es tepsibe sütünk egy vastag lapot.
A krémhez a tejszínt a cukorral felforraljuk, félrehúzzuk és belekeverjük a kakaóport. Ha simára kevertük visszatesszük a tűzre és beletesszük a margarint, állandó kevergetés mellett felforraljuk, majd lezárjuk. Ha kihűlt betesszük a hűtőbe pár órára. Ezután jól kikeverjük és hozzáadjuk a felvert hulalát. Ezzel töltjük meg a 3 részre vágott lapot.
A tetejét megkenjük a felvert hulalával amibe belekevertük a kakaóport. És ezzel is díszítjük. A tetejét még meghinthetjük kakaóporral.

Tálalás

16 db nagyobb kocka.

Tárolás

Hűtőben.
Tejszínes párizsis szelet Tejszínes párizsis szelet Tejszínes párizsis szelet Tejszínes párizsis szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!