Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Eperpudingos szelet

Marcsika2 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/17049-marcsika2
Eperpudingos szelet
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Szeletek , Piskóták

Hozzávalók

A tészta hozzávalói

  • 5 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 5 dkg darált dió
  • fél dl olaj
  • 5 dkg olvasztott Rama
  • fél tasak Dr. Oetker Sütőpor

A krém hozzávalói

  • 25 dkg eper
  • 2 cs. epres pudingpor
  • 7 dl tej
  • 6 dkg cukor
  • 4 dl tejszín
  • 4 dkg porcukor
Marcsika2 Marcsika2 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tojásokat szétválasztom.
A sárgáját fele kristálycukorral, az olajjal csipet sóval, és a kicsit felolvasztott margarinnal habosra kikeverem.
A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem.
A sárga masszához hozzáadom a felvert fehérjét.
Majd a sütőporos lisztet és a darált diót.
170 fokos sütőpapiros sütőlapon megsütöttem.
Közben elkészítettem a krémet.
A pudingokat a tejjel cukorral a szokásos eljárással felfőztem majd kihűtöttem.
A tejszínt fixálóval és a porcukorral felvertem.
A kihűlt pudinggal a hab 1/3-mad részével összekevertem.
Az eper szemeket nagyon apróra összevágom, és a krémbe keverem.
A megmaradt 2/3-ad résszel töltöm és díszítek.
Amikor a tészta már sülés után kihűlt két lapot vágok belőle.
Az alsó lapra először az epres habbal kevert pudingos krémet teszem, két kanállal kihagyok a tészta tetejére.
Erre teszem a sima tejszínhabot.
A másik lapot a krémre teszem, erre teszem a két kanál krémet habrózsával olvasztott csokival díszítettem.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!