Diós krémes szelet
Hozzávalók
A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A tésztához összegyúrom a lisztet, 20 dkg diót, kristálycukrot, tojást, szódabikarbónát és mézet, négy részre osztom, és lisztezett felületen négy, egyenként gáztepsi méretű, 3-4 mm vastagságú lapot nyújtok.
A tepsi hátára fektetem a lapokat. 180 fokra melegített sütőben, egyenként 6-7 perc alatt megsütöm. Ügyeljünk a lapok sütésére, nehogy megégjen. Ha színesedik, akkor készen van.
A krémhez összekeverem a tejfölt, maradék diót, porcukrot, vaníliás cukrot és megtöltöm a lapokat.
Vízgőz felett megolvasztom a csokoládét az olajjal együtt, és bevonom vele a sütemény tetejét.
Tálalás
Hűvös helyen tartom és másnap szeletelem. Kb. 40 szelet lesz belőle.
Diós krémes szelet
Hozzávalók
A tésztához:
A tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tésztához összegyúrom a lisztet, 20 dkg diót, kristálycukrot, tojást, szódabikarbónát és mézet, négy részre osztom, és lisztezett felületen négy, egyenként gáztepsi méretű, 3-4 mm vastagságú lapot nyújtok.
A tepsi hátára fektetem a lapokat. 180 fokra melegített sütőben, egyenként 6-7 perc alatt megsütöm. Ügyeljünk a lapok sütésére, nehogy megégjen. Ha színesedik, akkor készen van.
A krémhez összekeverem a tejfölt, maradék diót, porcukrot, vaníliás cukrot és megtöltöm a lapokat.
Vízgőz felett megolvasztom a csokoládét az olajjal együtt, és bevonom vele a sütemény tetejét.
Tálalás
Hűvös helyen tartom és másnap szeletelem. Kb. 40 szelet lesz belőle.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?