Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenyés szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kakaós laphoz:

7 db tojás
35 dkg cukor
0,5 dl olaj
2 dl tej
38 dkg liszt

Krémhez:

1 csomag tejszínízű pudingpor
4,5 dl tej
15 dkg cukor
20 dkg gesztenyemassza
20 dkg margarin

Bevonáshoz:

Díszítéshez:

fehér tortabevonó
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásfehérjéket 14 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kikeverjük. Majd hozzáadjuk a sütőporos, kakaóporos lisztet, végül a fehérjehabot. Egy 35×40 cm-es lapot sütünk belőle, papírral bélelt tepsiben. Ha kihűlt félbevágjuk és megtöltjük a krémmel.
A krémhez a tejben a cukorral megfőzzük a pudingport. Ha kihűlt kikeverjük, hozzákeverjük a gesztenyemasszát és a kihabosított margarint.
A betöltött lapot jól hűtsük le, ezután vonjuk be az olvasztott csokival és díszítsük tetszés szerint.

Tálalás

kb. 50 kis szeletke.

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

Díszíthetjük dekor tollal is.
Gesztenyés szelet Gesztenyés szelet Gesztenyés szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!