Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Epres süti diókrémmel

LigetiK receptje https://www.sutnijo.hu/profil/17284-ligetik
Epres süti diókrémmel
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Szeletek , Piskóták

Hozzávalók

tészta

  • 8 db tojás
  • 8 púpozott ek. rétesliszt
  • 8 púpozott ek. cukor
  • 8 evőkanál víz
  • 0,5 csomag Dr. Oetker Sütőpor
  • 1 csipet só

krém

  • 15 dkg dió
  • 10 dkg porcukor
  • 500 g tejföl (3 kis pohár)

tetejére

  • 80 dkg eper
  • 2 csomag tortazselé (eper ízű)
LigetiK LigetiK receptje

Elkészítés

Előkészítés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Tészta
Az egész tojásokat a cukorral fehéredésig kavarjuk, majd elkeverjük benne a vizet.
Ezután fokozatosan hozzákeverjük a liszt sütőpor és só keverékét.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróba!
Ha megsült a tészta, a sütőpapírt még melegen távolítsuk el róla.
Krém
A diót megdaráljuk, és elkeverjük a többi hozzávalóval.
A teljesen kihűlt tésztát tálcára helyezzük, és megkenjük a krémmel.
Tetejére
Az epreket megmossuk, jól lecsepegtetjük, félbevágjuk, és vágott felével a krémre helyezzük.
A tortazselét a leírásnak megfelelően elkészítjük, és bevonjuk vele a süteményt.
1 órára hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon a zselé. Tetszőlegesen felszeleteljük.

Tálalás

Ebből a mennyiségből 50 szelet lesz.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!