Barackos-pudingos-tejfölös süti
Hozzávalók
Barackos-pudingos-tejfölös süti
Elkészítés
Elkészítés
Tejet, annyit teszünk, amennyi összefogja a tésztát, ne legyen túl kemény.
Összegyúrás után fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük.
Közben elkészítjük a vanília puding krémet.
A pudingport, a keményítőt kevés tejjel csomómentesre keverjük és a többi tejhez adjuk.
Sűrű krémmé főzzük.
Cukrot ízlés szerint teszünk bele.
Hagyjuk kihűlni.
Utána tesszük a tejfölt és jól kikavarjuk.
Utána hozzáadjuk a 4 tojásfehérjéből vert, kemény habot.
Hozzáadjuk a kockára vágott barackot.
Egy finom selymes massza lesz belőle.
A tésztát 2 részre osztjuk.
Kinyújtjuk az első lapot és zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük.
Erre jön az elkészített krémes, barackos massza. Kinyújtjuk a másik lapot és a krémre borítjuk. Eligazítjuk a széleit. Közepes tűzön sütjük.
Még forrón meghintjük porcukorral.
Alternatív elkészítés
Barackos-pudingos-tejfölös süti
Hozzávalók
Barackos-pudingos-tejfölös süti
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Tejet, annyit teszünk, amennyi összefogja a tésztát, ne legyen túl kemény.
Összegyúrás után fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük.
Közben elkészítjük a vanília puding krémet.
A pudingport, a keményítőt kevés tejjel csomómentesre keverjük és a többi tejhez adjuk.
Sűrű krémmé főzzük.
Cukrot ízlés szerint teszünk bele.
Hagyjuk kihűlni.
Utána tesszük a tejfölt és jól kikavarjuk.
Utána hozzáadjuk a 4 tojásfehérjéből vert, kemény habot.
Hozzáadjuk a kockára vágott barackot.
Egy finom selymes massza lesz belőle.
A tésztát 2 részre osztjuk.
Kinyújtjuk az első lapot és zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük.
Erre jön az elkészített krémes, barackos massza. Kinyújtjuk a másik lapot és a krémre borítjuk. Eligazítjuk a széleit. Közepes tűzön sütjük.
Még forrón meghintjük porcukorral.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?