Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós-répás tekercs, barackos krémmel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Diós-répás tekercs, barackos krémmel

4 tojás
10 dkg sárgarépa (2 kisebb, reszelve)
8 dkg cukor
8 dkg liszt
4 dkg darált dió
harmad csomag Dr. Oetker Sütőpor

A krémhez:

2 dkg étkezési keményítő
2 tojássárgája
10 dkg cukor
2,5 dl tej
2 dl hideg habtejszín
5-6 szem sárgabarack
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A barackokat megmossuk.
A sárgarépát megtisztítjuk lereszeljük.

Elkészítés

A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a reszelt répával és a cukor felével elkeverjük. A lisztet a dióval és a sütőporral vegyítjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, hozzákeverjük a répás részt, végül a lisztes keveréket is.
Egy 25x30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a masszát egyenletesen elkenjük benne, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a keményítőt a vaníliás cukorral, a tojássárgájával, a cukorral és kevés tejjel simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, majd a péppel besűrítjük. Lapos tálcára terítjük, hogy hamarabb meghűljön. A hideg tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a kihűlt krémbe forgatjuk.
A tésztáról lehúzzuk a papírt, a krémet egyenletesen elkenjük rajta. A megmosott, aprított barackot a krémre szórjuk, majd szorosan feltekerjük a tésztát. A csokoládét felolvasztjuk, és a tetejére csurgatjuk! 1-2 órára a hűtőbe tesszük pihenni, utána szeletelhető.
Diós-répás tekercs, barackos krémmel Diós-répás tekercs, barackos krémmel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!