Diós-répás tekercs, barackos krémmel
Hozzávalók
Diós-répás tekercs, barackos krémmel
A krémhez:
Elkészítés
Előkészítés
A sárgarépát megtisztítjuk lereszeljük.
Elkészítés
Egy 25x30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a masszát egyenletesen elkenjük benne, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a keményítőt a vaníliás cukorral, a tojássárgájával, a cukorral és kevés tejjel simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, majd a péppel besűrítjük. Lapos tálcára terítjük, hogy hamarabb meghűljön. A hideg tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a kihűlt krémbe forgatjuk.
A tésztáról lehúzzuk a papírt, a krémet egyenletesen elkenjük rajta. A megmosott, aprított barackot a krémre szórjuk, majd szorosan feltekerjük a tésztát. A csokoládét felolvasztjuk, és a tetejére csurgatjuk! 1-2 órára a hűtőbe tesszük pihenni, utána szeletelhető.
Diós-répás tekercs, barackos krémmel
Hozzávalók
Diós-répás tekercs, barackos krémmel
A krémhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A sárgarépát megtisztítjuk lereszeljük.
Elkészítés
Egy 25x30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a masszát egyenletesen elkenjük benne, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a keményítőt a vaníliás cukorral, a tojássárgájával, a cukorral és kevés tejjel simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, majd a péppel besűrítjük. Lapos tálcára terítjük, hogy hamarabb meghűljön. A hideg tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a kihűlt krémbe forgatjuk.
A tésztáról lehúzzuk a papírt, a krémet egyenletesen elkenjük rajta. A megmosott, aprított barackot a krémre szórjuk, majd szorosan feltekerjük a tésztát. A csokoládét felolvasztjuk, és a tetejére csurgatjuk! 1-2 órára a hűtőbe tesszük pihenni, utána szeletelhető.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?