Zita szelet
Hozzávalók
hozzávalók:
Krémhez:
A tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A tojásfehérjét kemény habbá felverem és a csokis masszához óvatosan belekeverem.
Sütőpapiros sütőlapon 180 fokon megsütöm.
Amikor kisült a tészta kettévágtam. A tepsi mérete 34x32.
A krémhez a margarin a porcukorral habosra kikeverem, és kettéosztom.
Az egyik felébe belekeverem a gesztenyemasszát és az ízlés szerinti rumot.
A vaníliás pudingot a szokásos eljárással felfőzöm, amikor kihűlt a másik felét margarinos krémmel összekeverem.
Az alsó lapra először a gesztenyés krémet kentem. Erre rátettem a vaníliás krémet és végül a csokis lapot.
A csokoládét gőz felett felolvasztom és a tészta tetejére kentem, fehér csokival díszítettem.
Zita szelet
Hozzávalók
hozzávalók:
Krémhez:
A tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojásfehérjét kemény habbá felverem és a csokis masszához óvatosan belekeverem.
Sütőpapiros sütőlapon 180 fokon megsütöm.
Amikor kisült a tészta kettévágtam. A tepsi mérete 34x32.
A krémhez a margarin a porcukorral habosra kikeverem, és kettéosztom.
Az egyik felébe belekeverem a gesztenyemasszát és az ízlés szerinti rumot.
A vaníliás pudingot a szokásos eljárással felfőzöm, amikor kihűlt a másik felét margarinos krémmel összekeverem.
Az alsó lapra először a gesztenyés krémet kentem. Erre rátettem a vaníliás krémet és végül a csokis lapot.
A csokoládét gőz felett felolvasztom és a tészta tetejére kentem, fehér csokival díszítettem.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?