Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zita szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

hozzávalók:

5 tojássárgája
5 kanál víz
10 dkg porcukor
10 dkg darált dió
10 dkg liszt
5 tojásfehérje

Krémhez:

20 dkg Rama
20 dkg porcukor
ízlés szerint rum
25 dkg gesztenyemassza
3 deci tej

A tetejére:

10 dkg étcsoki
5 dkg margarin
fél dl olaj
5 dkg fehér csoki
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojássárgáját a cukorral habosra kikeverem, lassan hozzáadom a vizet, a darált diót, és végül a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet.
A tojásfehérjét kemény habbá felverem és a csokis masszához óvatosan belekeverem.
Sütőpapiros sütőlapon 180 fokon megsütöm.
Amikor kisült a tészta kettévágtam. A tepsi mérete 34x32.
A krémhez a margarin a porcukorral habosra kikeverem, és kettéosztom.
Az egyik felébe belekeverem a gesztenyemasszát és az ízlés szerinti rumot.
A vaníliás pudingot a szokásos eljárással felfőzöm, amikor kihűlt a másik felét margarinos krémmel összekeverem.
Az alsó lapra először a gesztenyés krémet kentem. Erre rátettem a vaníliás krémet és végül a csokis lapot.
A csokoládét gőz felett felolvasztom és a tészta tetejére kentem, fehér csokival díszítettem.
Zita szelet Zita szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
45 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
40 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!