Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Diós béles

Marcsika2 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/17049-marcsika2
Diós béles
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Szeletek

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • kb. fél dl tej
  • fél tasak Dr. Oetker Sütőpor
  • 1 bio citrom reszelt héja

A töltelék hozzávalói

  • 1 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 40 dkg darált dió
  • 1 citrom reszelt héja
  • ízlés szerint rum

A tetejére

  • 10 dkg étcsoki
  • 5 dkg vaj
  • fél dl olaj
  • darált dió
Marcsika2 Marcsika2 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összedolgozom és kettéveszem, két lapot nyújtok belőle, a tésztát kb. 1 óra hosszat hideg helyre teszem. Addig elkészítem a tölteléket.
A tejet a cukorral felforralom, majd hozzáadom a darált, citromos, rumos diót majd leveszem a tűzről és jól összedolgozom. Kihűtöm, hozzáadom a 2 tojás felvert habját, amit 2 kanál cukorral keményre vertem és belekeverem a kihűlt diós krémbe. Az egyik tésztalapot kinyújtom, és sütőpapíros tepsibe teszem, erre jön a kihűlt diós massza.
A másik tésztát is kinyújtom és a diós krémre teszem.
Kicsit megszurkálom, hogy ne púposodjon fel.
180 fokon megsütöm.
Amikor kihűlt a felolvasztott csokoládéval leöntöm. és darált dióval megszórom. A tepsi mérete 24 x-22.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!