Karamellás, diós kocka
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Elkészítés
Elkészítés
A 12 dkg cukrot világosra pirítjuk és felengedjük a 2 dl vízzel és kihűtjük.
A tojás sárgáját a 18 dkg cukorral habosra keverjük és felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a felengedett karamellt, majd a tojások keményre vert habját könnyedén beleforgatjuk.Sütőpapírral bélelt normál tepsibe öntjük és a tetejét megszórjuk a durvára vágott dióval.Előmelegített sütőben 180 fokon szép arany színűre sütjük. Amikor kisült rácson hagyjuk kihűlni.
Elkészítés
A cukrot világosra megpirítjuk és összetörjük. Sütőpapírra borítjuk, ha meghűlt akkor sodrófával összetörjük. A tejszínt a vaníliával kemény habbá verjük, belekeverjük az összetört karamellt. A kihűlt tésztát kettőbe vágjuk, megtöltjük a krémmel és hűtőbe tesszük pár órára.
Alternatív elkészítés
Személyes megjegyzés
Karamellás, diós kocka
Hozzávalók
Tészta:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A 12 dkg cukrot világosra pirítjuk és felengedjük a 2 dl vízzel és kihűtjük.
A tojás sárgáját a 18 dkg cukorral habosra keverjük és felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a felengedett karamellt, majd a tojások keményre vert habját könnyedén beleforgatjuk.Sütőpapírral bélelt normál tepsibe öntjük és a tetejét megszórjuk a durvára vágott dióval.Előmelegített sütőben 180 fokon szép arany színűre sütjük. Amikor kisült rácson hagyjuk kihűlni.
Elkészítés
A cukrot világosra megpirítjuk és összetörjük. Sütőpapírra borítjuk, ha meghűlt akkor sodrófával összetörjük. A tejszínt a vaníliával kemény habbá verjük, belekeverjük az összetört karamellt. A kihűlt tésztát kettőbe vágjuk, megtöltjük a krémmel és hűtőbe tesszük pár órára.
Alternatív elkészítés
Személyes megjegyzés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?