Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Kockás finomság

MARCSULA receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9097-marcsula
Kockás finomság
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Szeletek , Piskóták

Hozzávalók

Piskóta

Csokis krém

Rózsaszín krém

  • 1 csomag epres pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 4 ek. porcukor
  • 120 gramm epres joghurt
  • 0,5 dl víz
  • 1 ek. Dr. Oetker Őrölt zselatin
  • 2 dl Hulala tejszín

Lapok kenéséhez

  • 70 ml tej
  • 20 ml rum aroma

Bevonathoz

MARCSULA MARCSULA receptje

Elkészítés

Piskóta:

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, és végül fakanállal hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet.

Egy 20×30 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk. A masszát 3 részre osztjuk, majd egyenként kisütjük a lapokat 180 fokos sütőben, kb. 10 perc alatt.

Csokoládés krém:

A pudingport a tejjel és a cukorral simára keverjük, majd felfőzzük. Az apróra tördelt csokoládét is hozzákeverjük, majd hagyjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük.

A zselatint vízbe beáztatjuk, langyosra melegítjük, feloldjuk. A kihűlt csokoládés krémhez csurgatjuk, összekeverjük, majd beleforgatjuk a felvert tejszínt. Hűtőbe tesszük felhasználásig.

Rózsaszín krém:

Az epres pudingport a cukorral és a tejjel simára keverjük, felfőzzük, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hozzákeverjük a epres joghurtot. A tejszínt kemény habbá verjük.

A zselatint vízbe beáztatjuk, langyosra melegítjük, feloldjuk, és a joghurtos krémhez keverjük. Végül beleforgatjuk a felvert tejszínt is. Hűtőbe tesszük felhasználásig.

Összeállítás:

A piskótalapokat rumos tejjel, egy ecset segítségével lekenjük. A rózsaszín krémet és a csokoládés krémet külön habzsákba töltjük, és a lapokra átlósan csíkokat nyomunk felváltva a két krémből. A felső lapra rózsaszínű krém kerül.

A csokoládét egy evőkanál olajjal felolvasztjuk a mikróban, és a krém tetejére csurgatjuk. Díszítő cukorral dekorálhatjuk.

Hűtőbe tesszük pár órára.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Nagyon kiadós finomság!

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató