Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejszínes mézes-krémes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

10 dkg porcukor
5 dkg vaj vagy margarin
1 evőkanál méz
1 egész tojás
1 tojássárgája
1 mokkáskanál szódabikarbóna

Krém:

3 tojássárgája
9 dl tej
25 dkg Rama
20 dkg porcukor

Hab:

0,5 l növényi tejszín
kevés porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A margarint és a vajat vegyük elő a sütés előtt fél órával, hogy szobahőmérsékletűek legyenek.

Elkészítés

A tészta hozzávalóit kikeverjük és 35 dkg liszttel összegyúrjuk (ha nem elég rugalmas, kevés tejfölt teszünk hozzá). Kinyújtjuk a 2 lapot és pihentetjük kb. fél órát, hogy ne legyen kemény a szódabikarbóna miatt. Megsütjük a lapokat margarinozott- (vagy zsírozott-) lisztezett tepsiben. A tepsi mérete 30x40 cm-es, a sütési hőfok pedig villanysütőben kb. 200 fok, gázsütőben pedig kb. 4-es fokozat.
Amíg a tésztát pihentetjük (fél óráig), addig elkészítjük a krémet. Kikeverjük kézi habverővel a pudingokat és a tojások sárgáját. Felfőzzük 9 dl tejjel, hozzáadjuk a vaníliás cukrokat, és teljesen kihűtjük. Kikeverjük a margarint a porcukorral, majd apránként hozzákeverjük a porcukrot. Ha nem találjuk elég édesnek, tegyünk még hozzá porcukrot.
Verjük fel a fél liter tejszínhabot, és állítsuk össze a süteményt. Alulra az egyik lap, arra a sárga krém, arra a keményre vert tejszínhab, rá a 2. lap, végül szórjuk meg egy kis porcukorral!

Tálalás

Egy nagy gáztepsinyi adag lesz ebből a mennyiségből!

Tárolás

Hűtőben vagy hűvös helyen tároljuk!

Alternatív elkészítés

Napok múltán is nagyon finom sütemény, karácsonykor vagy valamilyen ünnepi összejövetel alkalmával szoktam elkészíteni, imádják a család, a barátok és a rokonok!
Tejszínes mézes-krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!