Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Körtés-túrós szelet

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Körtés-túrós szelet
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Szeletek

Hozzávalók

kb. 35 szelethez

Tésztához

Krémhez

  • Kb. 450 g körtebefőtt
  • 500 ml hideg habtejszín
  • 500 g zsírszegény túró
  • 300 g natúr krémsajt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
  • 100 g porcukor

Mázhoz

Elkészítés

Előkészítés

A befőttet jól lecsöpögtetjük, a felezett körtét vékony szeletekre vágjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd magasabb fokozaton jól összegyúrjuk.

A tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, negyed részét vékonyra (kb. 3 mm) nyújtjuk, majd húsvéti formákkal különböző motívumokat szaggatunk belőle. A formákat a tepsibe helyezzük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 8 perc

A megsült kekszeket sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

A tepsit sütőpapírral újra kibéleljük. A maradék tésztát enyhén lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk, majd a tepsibe fektetjük, tetejét villával megszurkáljuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12 perc

A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük. Konyhai robotgéppel a túrót a krémsajttal, a citromhéjjal jól elkeverjük, majd hozzákeverjük a zselatin fixet. Végül hozzáadjuk a cukrot is. A tejszínhabot óvatosan a krémhez forgatjuk. A krémet a kihűlt tésztán egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk. A körte szeleteket egyenletesen elosztva a krémre fektetjük, majd enyhén a krémbe nyomjuk.

A pudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint, de tej helyett a narancslével elkészítjük, majd a pudingot a krémre öntjük. A süteményt kb. 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

A megdermedt süteményt kockákra szeleteljük, a szeletek tetejére egy-egy kekszet fektetünk. Ízlés szerint darált pisztáciával meghintve tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Körte helyett ízlés szerint használhatunk barackot is.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!