Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Püspökkenyér (maradék tojásfehérjéből)

Bozsó receptje https://www.sutnijo.hu/profil/735-bozso
Püspökkenyér (maradék tojásfehérjéből)
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Szeletek

Hozzávalók

Hozzávalók

ahány tojásfehérje annyiszor

  • 3 dkg porcukor
  • 1 dkg margarin
  • 2 dkg darás liszt
  • mazsola
  • dióbél
  • aszalt gyümölcs (sárgabarack, szilva, áfonya, meggy)
  • liszt a kiszóráshoz
Bozsó Bozsó receptje

Elkészítés

Előkészítés

Őzgerinc vagy püspökkenyér formát margarinnal kikenünk,lisztezünk.

A tojásfehérjéből nagyon kemény habot verünk, folytonosan verve belekeverjük a cukrot, a lisztet és végül az olvasztott, langyos Ramát. A diót és az aszalt gyümölcsöt apróra vágjuk. A lisztből, mielőtt a habba verjük, elveszünk egy keveset, és ebben megforgatjuk az aszalt gyümölcsöt, mazsolát, és a dióval együtt a felvert tésztába kavarjuk. A püspökkenyérformát jól kikenjük és kilisztezzük, beleöntjük a tésztát.
Bemelegített sütőbe tesszük, a hőt kb. 10 perc múlva mérsékeljük. Sütési idő: kb. 40 perc.Sütési hőfok:200 ° majd 180°

Tálalás

Szép vékony szeleteket vágunk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!