sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Andi spontán nyári gyümölcsös tiramisuja

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Andi spontán nyári gyümölcsös tiramisuja

Kb. 10 dkg babapiskóta (annyi, amennyi jó szorosan beteríti egy átlag-tepsi alját)
Kb. 1/2 kg vegyes gyümölcs (pl. nyári alma, őszibarack, körte, ribizli, kopaszbarack, sárgabarack)
pár csepp citromlé
kevés fahéj
szegfűszeg
1 teáskanál cukor
25 dkg túró
1,5 dl tejföl
125 g mascarpone
1 csésze víz
1 kávéskanál csokis cappuccino-por
3 evőkanál mandulalikőr
2-3 csomag Dr. Oetker Vanillincukor (ízlés szerint)

A díszítéshez:

csokireszelék
friss citromfű- vagy mentalevél

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A babapiskótával jó szorosan kirakjuk a tepsi alját. Felforralunk egy csésze vizet, feloldjuk benne a cappuccino-port, 2 evőkanál mandulalikőrrel ízesítjük, ezzel meglocsoljuk a babapiskótát. A vegyes gyümölcsökből cukorral, citromlével, fahéjjal, szegfűszeggel enyhén ízesített kompótot főzünk, és ezt rásimítjuk a babapiskótára. A túrót, Mascarponét, tejfölt, vaníliás cukrot és 1 evőkanál mandulalikőrt összekeverünk, a kompót tetejére simítjuk. Lefedjük a tiramisut, és legalább egy órát pihentetjük hűtőben. Tálaláskor megszórjuk csokireszelékkel, szép nagy kockákra vágjuk, egy-egy szép levéllel díszítjük.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!