Túrótorta sütés nélkül
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
A torta tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Az aljába egyenletes vastagságban belenyomkodjuk a kekszmasszát.
A túrót szitán áttörjük, és összekeverjük a porcukorral, valamint a citromhéjjal.
A tejszínből nagyon kemény habot verünk.
A cukros túrót apránként beleforgatjuk a tejszínhabba. Vigyázva, hogy a habot ne törjük nagyon össze.
(Ha valódi tejszínből készül a krém, akkor a hab felverésekor adjuk hozzá a zselatin fixet. A krém készítésének további menete megegyezik az előzővel.)
A túrókrémet terítsük el a tortaformában a kekszrétegen.
A torta tetejét díszítsük gyümölcsökkel, a gyümölcsöket pedig vonjuk be a tasakon szereplő utasítás szerint elkészített tortazselével.
A tortát tálalásig tartsuk hűtőgépben. Tálalás előtt vegyük le róla a tortaforma oldalát.
Alternatív elkészítés
Túrótorta sütés nélkül
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Az aljába egyenletes vastagságban belenyomkodjuk a kekszmasszát.
A túrót szitán áttörjük, és összekeverjük a porcukorral, valamint a citromhéjjal.
A tejszínből nagyon kemény habot verünk.
A cukros túrót apránként beleforgatjuk a tejszínhabba. Vigyázva, hogy a habot ne törjük nagyon össze.
(Ha valódi tejszínből készül a krém, akkor a hab felverésekor adjuk hozzá a zselatin fixet. A krém készítésének további menete megegyezik az előzővel.)
A túrókrémet terítsük el a tortaformában a kekszrétegen.
A torta tetejét díszítsük gyümölcsökkel, a gyümölcsöket pedig vonjuk be a tasakon szereplő utasítás szerint elkészített tortazselével.
A tortát tálalásig tartsuk hűtőgépben. Tálalás előtt vegyük le róla a tortaforma oldalát.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?