Almás túrótorta liszt nélkül
Hozzávalók
Almás túrótorta liszt nélkül
Elkészítés
Elkészítés
Habosra keverjük a Rama margarint a porcukorral. Egyenként hozzáadunk 3 tojássárgáját és 2 egész tojást, majd a túrót és a pudingporral elkevert sütőport is. A 3 tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A túrómasszába forgatjuk az almát és a mazsolát, végül több részletben a tojáshabot. Ezután margarinnal kikent,26 cm átmérőjű tortaformába töltjük a masszát és szépen belesimítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 1 és 1/4 órán át sütjük, majd tűpróbát csinálunk. Ha nagyon pirulna a teteje, az utolsó 15-20 percben alufóliát, vagy sütőpapírt tehetünk a tetejére, de jól át kell sülnie! A formában hagyjuk kihűlni.
Ha készen van, lapos tálra csúsztatjuk. A baracklekvárt felforrósítjuk, majd vékonyan bevonjuk vele a torta oldalát és szegélyét, majd beszórjuk mandulával. Tálalás előtt meghintjük kis porcukorral a tetejét és piros koktélcseresznyével díszíthetjük.
Alternatív elkészítés
Almás túrótorta liszt nélkül
Hozzávalók
Almás túrótorta liszt nélkül
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Habosra keverjük a Rama margarint a porcukorral. Egyenként hozzáadunk 3 tojássárgáját és 2 egész tojást, majd a túrót és a pudingporral elkevert sütőport is. A 3 tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A túrómasszába forgatjuk az almát és a mazsolát, végül több részletben a tojáshabot. Ezután margarinnal kikent,26 cm átmérőjű tortaformába töltjük a masszát és szépen belesimítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 1 és 1/4 órán át sütjük, majd tűpróbát csinálunk. Ha nagyon pirulna a teteje, az utolsó 15-20 percben alufóliát, vagy sütőpapírt tehetünk a tetejére, de jól át kell sülnie! A formában hagyjuk kihűlni.
Ha készen van, lapos tálra csúsztatjuk. A baracklekvárt felforrósítjuk, majd vékonyan bevonjuk vele a torta oldalát és szegélyét, majd beszórjuk mandulával. Tálalás előtt meghintjük kis porcukorral a tetejét és piros koktélcseresznyével díszíthetjük.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?