Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Vodkás fügetorta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Vodkás fügetorta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények , Torták
Másodlagos kategória: Túrós torták , Joghurtos torták

Hozzávalók

Gyúrt tésztához

  • 300 g búzaliszt
  • 1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
  • 75 g cukor
  • 3 evőkanál fügés vodka
  • 175 g lágy vaj vagy margarin

A morzsához

  • 100 g búzaliszt
  • 50 g cukor
  • 75 g Rama

A krémhez

  • 1 tasak Dr. Oetker Lapzselatin
  • 200 g túró
  • 300 g natúr joghurt
  • 50 ml fügés vodka
  • 60 g cukor
  • 250 ml tejszín

Ezenkívül

  • 2 füge

Elkészítés

Elkészítés

A tésztához a lisztet a sütőporral elvegyítjük, keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót. Dagasztófejjel ellátott keverőgéppel jól átdolgozzuk, végül lisztezett munkaasztalon sima tésztává gyúrjuk. A tésztát harmadoljuk, mindegyiket (26 cm átmérőjű) tortalappá nyújtjuk, majd sütőpapírral letakart sütőlemezre fektetjük, villával többször megszurkáljuk.

A morzsához a hozzávalókat keverőtálba tesszük, keverőfejjel ellátott keverőgéppel morzsává dolgozzuk, majd a három tortalapon elosztjuk. A sütőlemezeket egymás után (légkeverős sütő esetében együtt) a sütőbe tesszük, majd megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 3 – 4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc

A tortalapokat egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A krémhez a zselatint a tasakon lévő leírás szerint beáztatjuk. A túrót a joghurttal, a fügés vodkával és a cukorral elkeverjük. A zselatint kinyomjuk, felolvasztjuk, kevés túrósmasszával elkeverjük, majd hozzákeverjük a többi masszához.

Amint a massza sűrűsödni kezd, a tejszínt keményre verjük, beleforgatjuk. A krémet adagonként nagynyílású nyomózsákba töltjük.

Az egyik tortalapot tortástálra tesszük, a krém felét nagy pöttyökben rányomjuk. A fügét meghámozzuk, az egyiket kockákra vágjuk, és a krémen elosztjuk. A másik tortalapot ráfektetjük, gyengén megnyomjuk. A maradék krémet rányomjuk.

A harmadik tortalapot darabokra tördeljük, ízlésesen a krémre fektetjük. A második fügét félbevágjuk, szeleteljük, és a torta tetején elosztjuk. A tortát 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Tálalás előtt meghinthetjük porcukorral.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató