Receptek



Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Túrós torták , Gyümölcsös torták , Piskóták
Hozzávalók
Tészta
- 6 tojás
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 1/2 csomag Dr. Oetker Sütőpor
- 1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
- 4 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Krém
- 500 g túró
- 1 tojássárgája
- 1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
- 4 evőkanál cukor
Tetejére
- 1,5 barack
- 1 dl tejszín
- 1 csomag Dr. Oetker Habfixáló
Elkészítés
Előkészítés
Sütés előtt pár órával a tojás felveréséhez szánt tálakat, (én fém tálakat szoktam használni a tojás felveréséhez, ugyanis tapasztalataim szerint nagyobb térfogatot nyer a tojás fém edényben) tegyük hűtőbe. A lisztet és a sütőport szitáljuk át, ugyanis a tészta sokkal levegősebb, omlósabb lesz.
Hagyományos piskótát sütünk a tészta hozzávalóiból. Krémet kikeverjük a hozzávalókból, majd a kihűlt tésztára kenjük. Kemény habbá verjük a tejszínt a habfixálóval. A barackokat ízlés szerint tegyük a túróval bevont torta tetejére, legvégén a habbal díszítjük.
Tárolás
2-3 órát hűtőben.
Vélemények
Még nem érkezett vélemény!