Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Édes spagetti torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

3 tojásfehérje
1 csipet só
10 dkg cukor
3 tojássárgája
6 dkg liszt

a krémhez:

500 ml tejszín
25 dkg sovány túró
1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor

a díszítéshez:

1 db barackbefőtt
eperszósz vagy eperlekvár
reszelt fehér csokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a tojásfehérjét a sóval keményre habbá felverjük, a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük.
A felvert fehérjét és a cukros sárgáját összekeverjük, óvatosan hozzákeverjük a liszttel összekevert pudingport és sütőport.
A tésztát egy kivajazott (28 cm-es) formába öntjük és 200 fokon (alsó-felső melegítéssel) megsütjük 15 perc alatt.
A tésztát a formában hagyjuk kihűlni!
A tejszínt a habfixálóval elkezdjük felverni, kb. „féltávnál” hozzákeverjük az Aranka pudingport és jó kemény habbá verjük.
A sovány túrót óvatosan belekeverjük. Egy kis adaggal megkenjük a már kihűlt tésztát. Erre rakjuk rá a vékony szeletekre felvágott barackbefőttet.
A maradék krémet hagyományos krumplinyomó (vagy türelmesebb, kitartóbb háziasszonyok habzsák) segítségével a barackos rétegre nyomjuk.
Az eperszószt vagy a kissé felmelegített eperlekvárt "rányomjuk" a krémre, mintha az lenne a ketchup, a végén pedig ráreszeljük a sajtnak álcázott fehér csokoládét.
Jó étvágyat hozzá!
Édes spagetti torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!