Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Bécsi túrótorta

zsuzsa56 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3259-zsuzsa56
Bécsi túrótorta
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Torták
Másodlagos kategória: Túrós torták

Hozzávalók

Hozzávalók

Krém

Szóráshoz

  • vaníliás porcukor
zsuzsa56 zsuzsa56 receptje

Elkészítés

Előkészítés

24 cm-es kapcsos tortaformát vajazunk, és kilisztezünk.

A linzerünk hozzávalóiból géppel dolgozzuk össze a sima tésztát. Minél kevesebbet ér a kezünkhöz, annál jobb marad a tészta. 1/2 órát hűtőbe pihentetjük, majd kivesszük, és kinyújtjuk akkorára, mint a torta. Kerek formát tányér segítségével körbevágjuk, és óvatosan beleillesztjük, a formába, úgy, hogy széle is legyen. Nem baj, ha egy kicsit törik, elnyomkodjuk, az sütésnél már kialakul. A tölteléket elkészítjük: A 8 tojásfehérjéből kemény habot verünk, pici sóval, a sárgáját a cukorral, margarinnal habosra kikeverjük, és az ízesítőkkel együtt hozzákeverjük a túróhoz, majd a habot is. Beleöntjük a linzerrel kibélelt tortaformába, eligazítjuk, és 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük, kb. 40 perc 160-170 fokon. Hőlégkeverékesben alsó sütés is legyen. Középső sütés. Gáznál ugyanúgy, csak 3-as fokozat. Ha kész teljesen kihűtjük, és a kapcsos oldalát levesszük, az aljáról akkor tegyük át a tortát, ha már egy napot állt a hűtőben. Azért mert esetleg eltörik, vagy megreped. Vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.

Tálalás

12 szelet, vagy tetszés szerint lehet szeletelni.

Tárolás

Hűtőben kell tárolni fogyasztásig.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ez a legfinomabb túró torta, a mi családunk régi kedvence. Finom krémes állagú, nem túl édes, de nagyon kapós. Az osztrákok kulináris élvezete.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató