Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Tejszínes sajttorta fügével

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Tejszínes sajttorta fügével
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Édes sütemények , Torták
Másodlagos kategória: Túrós torták , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

Kevert tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Elkészítés

A tepsit kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.

Kevert tészta:
A margarint egy keverőedényben konyhai robotgéppel (habverő) habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, Bourbon vaníliás cukrot és addig keverjük, míg sűrű masszát kapunk. A tojásokat egyenként fél percig legmagasabb fokozaton keverve a masszához adjuk. A lisztet és a sütőport elkeverjük, hozzáadjuk az étkezési keményítőt és a kakaóport majd két részletben hozzászitáljuk a masszához. A masszát kapcsos tortaformába 26 Ø öntjük és egyenletesen elsimítjuk.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 27-30 perc

Sütés után süteményt a kapcsos formát eltávolítjuk és a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
A füge levét egy szűrőn lecsöpögtetjük, és felfogjuk. A gyümölcsöt felkockázzuk. A piskótát a kapcsos tortaformába visszahelyezzük. A tejszínt kemény habbá verjük. Az áttört túrót, vanillincukrot, porcukrot és a zselatinfixet kézi robotgéppel (habverő) jól elkeverjük, majd a felvert tejszínt is a masszához adjuk és végül a darabolt fügét is hozzákeverjük. A krémet azonnal a kapcsos tortaformába öntjük, és elsimítjuk. Egy teáskanál segítségével kis mélyedéseket nyomunk a krémbe és a tortát mintegy 3 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

Díszítés:
A fügét megmossuk, a szárát eltávolítjuk és négybe vágjuk. A tortabevonót a tasakon lévő utasítás szerint felengedjük, majd a fügeszeletek felét a csokoládéba mártjuk. A tortaszeleteket barna cukorral hintve, csokoládés fügével tálaljuk.

Tálalás

Kb. 16 szelet

Vélemények

zsuzsa56

zsuzsa56
2013.09.24. | 18:37

Sajnos az enyém nem lett olyan szép,mivel magamnak kellett a fügéből kompótot is készíteni,így lila színe lett.De nem is ez a lényeg,hanem a bor miatt nem ízlett senkinek.Szerintem krémsajttal finomabb lett volna.Van is ilyen receptem,csak barackkal.A túrókrém sem volt az igazi,nem verődött úgy fel a borral.A képen látható külömbségek vannak,pedig mindent az előírtak szerint készítettem.Nekem ez nem jött be,sajnálom.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató