Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Túrótorta őszibarackkal

FogdMargó receptje https://www.sutnijo.hu/profil/5693-fogdmargo
Túrótorta őszibarackkal
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Túrós torták , Gyümölcsös torták , Piskóták

Hozzávalók

Tészta

Krém 1

Krém 2

Tetejére

FogdMargó FogdMargó receptje

Elkészítés

Előkészítés

A tojások kettéválasztása, külön edénybe.
A lisztek és a sütőpor összekeverése.
Sütő előmelegítése
Krém 1: habosra keverése
Krém 2 : sűrűre főzése
A nagy doboz őszibarack konzervről leszűrtem a levét és vékony szeleteket készítettem.
A tortazselét az őszibarack levével készítettem el a tasakon leírtak szerint, csak cukrot nem tettem hozzá.

A tojások sárgáját, a cukrokkal és a vízzel habosra keverjük majd az olajat is hozzá kanalazzuk. Mikor szép habos, hozzákeverjük a sütőporral elkevert liszteket végül a csipet sóval kemény habbá vert tojások fehérjét lazán hozzákeverem. Vajjal kikent lisztezett 26 cm tortaformába öntöm. Előmelegített sütőben kb. 170 c fokon kb. 25 percig /tűpróba/ sütöttem. Hűlni hagytam, amíg a krémeket elkészítettem. A krém 2 időnként meg keverve langyosra hűlve összekevertem a habos krémmel és hozzáadtam a citromhéjjal elkevert túrót.
Rákentem a kihűlt tésztára, erre raktam a vékony szelet őszibarackot. Díszítésül 1 szem meggyet tettem a közepére. Majd leöntöttem az elkészített tortazselével. Hűtőbe tettem és 1-2 óra múlva fogyasztható volt.
.

Tálalás

16 szelet.

Tárolás

Hűtőben.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Más gyümölccsel is elkészíthető, sőt frissen szedett barackkal is.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató