Zserbó
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Teteje:
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet beleszitáljuk egy tálba, hozzákeverjük a szárított élesztőt, sót, cukrot. Egy hőálló tálban, mikróban meglágyítjuk a margarint, hozzákeverjük a cukrot és a tojásokat. Az egészet összegyúrjuk, annyi tejjel, hogy ruganyos masszát kapjunk. 4 egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk kisebb tepsi méretűre (pl. 32 x 19 cm-es).
2.
A tölteléknek valót összekeverjük annyi lekvárral, hogy szaftos legyen, de ne folyjon (kb. egy kis üveg házi lekvárral). 3 részre osztjuk, és megkenjük a lapokat vele.
3.
Pihentessük egy óra hosszat nem huzatos helyen, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. fél óráig süssük. Miután teljesen kihűlt, csorgassuk rá a csokimázat, hagyjuk megdermedni hűvös helyen.
Tárolás
Zserbó
Hozzávalók
Tészta:
Teteje:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet beleszitáljuk egy tálba, hozzákeverjük a szárított élesztőt, sót, cukrot. Egy hőálló tálban, mikróban meglágyítjuk a margarint, hozzákeverjük a cukrot és a tojásokat. Az egészet összegyúrjuk, annyi tejjel, hogy ruganyos masszát kapjunk. 4 egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk kisebb tepsi méretűre (pl. 32 x 19 cm-es).
2.
A tölteléknek valót összekeverjük annyi lekvárral, hogy szaftos legyen, de ne folyjon (kb. egy kis üveg házi lekvárral). 3 részre osztjuk, és megkenjük a lapokat vele.
3.
Pihentessük egy óra hosszat nem huzatos helyen, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. fél óráig süssük. Miután teljesen kihűlt, csorgassuk rá a csokimázat, hagyjuk megdermedni hűvös helyen.
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?