Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Zserbó

becca28 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/2874-becca28
Zserbó
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Zserbófélék , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Teteje

  • fél tábla étcsokoládé
  • 1 ek étolaj
becca28 becca28 receptje

Elkészítés

Elkészítés

1.
A lisztet beleszitáljuk egy tálba, hozzákeverjük a szárított élesztőt, sót, cukrot. Egy hőálló tálban, mikróban meglágyítjuk a margarint, hozzákeverjük a cukrot és a tojásokat. Az egészet összegyúrjuk, annyi tejjel, hogy ruganyos masszát kapjunk. 4 egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk kisebb tepsi méretűre (pl. 32 x 19 cm-es).
2.
A tölteléknek valót összekeverjük annyi lekvárral, hogy szaftos legyen, de ne folyjon (kb. egy kis üveg házi lekvárral). 3 részre osztjuk, és megkenjük a lapokat vele.
3.
Pihentessük egy óra hosszat nem huzatos helyen, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. fél óráig süssük. Miután teljesen kihűlt, csorgassuk rá a csokimázat, hagyjuk megdermedni hűvös helyen.

Tárolás

Sokáig eláll.

Vélemények

angi05

angi05
2015.12.09. | 14:23

Karácsony egyik kiváló desszertje.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!