Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zserbó

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Zserbó

50 dkg liszt
25 dkg vaj
3 kanál porcukor
2 tojás
2 dkg élesztő
tej (amennyit felvesz)

Töltelék:

dió + lekvár

Csoki mázhoz:

20 dkg porcukor
5 dkg vaj
3 evőkanál forró víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

50 dkg lisztet, 25 dkg vajjal, 2 kanál porcukorral, 2 tojással, és 1dl tejben felfuttatott 2 dkg élesztőt, 1kanál cukorral összedolgozzuk. Ha kell még tejet adunk hozzá.
Négy cipót készítünk, egyforma méretűre nyújtjuk, én sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. Minden lapot baracklekvárral kentem, rá bőven cukrozott diót szórtam. Mikor az utolsó lapot rá tettem villával megszurkáltam, így nem lesz hólyagos.
160 fokon nálam 40perc alatt elkészül.
Mikor kihűlt, elkészítem a csokimázt, én valamikor torta bevonót használok.
Zserbó Zserbó Zserbó Zserbó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!